27 Αυγούστου, 2015

ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η πρώτη γυναίκα υπηρεσιακή πρωθυπουργός που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, από τη στιγμή που οι διερευνητικές εντολές δεν ευδοκίμησαν και διαπιστώθηκε αδυναμία σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

AΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΗΤΕΙ Η ΚΕΔΕ

 

Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η χώρα μας κινδυνεύει, αντί να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες και υποδομές.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Το ζητούμενο δεν είναι τα χρήματα. Ούτως ή άλλως, η συνεισφορά του στη συνολική βοήθεια ήταν πάντοτε σημαντικά μικρότερη σε σύγκριση με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων.Γιατί, λοιπόν, οι εταίροι και ειδικά το Βερολίνο επιμένουν στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, καίτοι γνωρίζουν ότι το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο απαράβατο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ PKK

 

Στόχο να καρατομήσει την κεφαλή του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) βάζει η Τουρκία. Η εισαγγελία της χώρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 52 ανώτερα στελέχη του PKK. Η Τουρκία θεωρεί το κόμμα των Κούρδων ως τρομοκρατική οργάνωση.

ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

 

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, αναφέρεται στο θέμα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και ζητά την απομείωσή του ή την επιμήκυνση της αποπληρωμής. Απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη «να μπορέσει, με κάποιο τρόπο, να επιτευχθεί αναδιάρθρωση του χρέους», ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός και γνωστός οικονομολόγος απαντά:

ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ... Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η "Αλ Νούσρα", η ομάδα ισλαμιστών τρομοκρατών που δρα στη Συρία, εξόντωσε τον περασμένο μήνα, αντάρτες που είχαν εκπαιδευτεί από τους Αμερικανούς, μόλις μπήκαν στη Συρία. Τώρα οι αντάρτες κατηγορούν την Τουρκία ότι τους πρόδωσε, ενημερώνοντας την "Αλ Νούσρα" για την εισβολή τους σε συριακό έδαφος. Μέχρι στιγμής, σε αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχουν απαντήσει ούτε Τούρκοι ούτε Αμερικανοί.

† ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ Ο ΝΕΟΦΑΝΗΣ

 

Η Ανεύρεση της Ι. Εικόνας:Τον καιρό πού οι Αγαρηνοί κατέλαβαν την νήσο Ρόδο θέλησαν να οχυρώσουν και πάλι το όμορφο νησί και να ξαναφτιάξουν τα τείχη της πόλης, τα όποια είχαν καταστραφεί σε  πολλά σημεία από τις αλλεπάλληλες πολεμικές συγκρούσεις.