24 Αυγούστου, 2015

Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ

 

Τέλειωσαν τα ψέματα. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, έκαστος εφ' ω ετάχθη, θα φάει η μύγα σίδερο και άλλα τέτοια, θ' ακούσουμε κατά πάσα πιθανότητα. Επίσης προβλέπω ότι θα μιλήσουμε και για το τέλος των ψευδαισθήσεων, της αθωότητας και για ώρες ευθύνης. Η μόνη αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι πως η μεγάλη αυταπάτη του λαθραίου βίου ενός κράτους, που ζούσε δημοσιονομικώς ανισσόροπα τέλειωσε. Δραματικά, απότομα, άγαρμπα σα προσγείωση αεροπλάνου μέσα σε καταιγίδα με τρομερές αναταράξεις ίσως, αλλά πάντως τέλειωσε.

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

 

Κλιμακώθηκαν απότομα την εβδομάδα που πέρασε οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών ανταρτών στην Ανατολική Ουκρανία. “Ηταν οι χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας που επετεύχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο”, αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι New York Times και προσθέτουν:

EXOYME ΕΚΛΟΓΕΣ KAI OXI ΠΟΛΕΜΟ

 

Η εμφάνιση της κρίσης το 2009, βρήκε την Ελλάδα απροετοίμαστη, με ένα πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο και ανίκανο να προβλέψει και να διαχειριστεί, με πολιτικούς ανυπόληπτους, άλλους βουτηγμένους στη διαφθορά, άλλους συνεπαρμένους από ιδεοληψίες, από τον λαϊκισμό και τον οπορτουνισμό, ή συνδυασμό όλων των ανωτέρω.

«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

 

Μια επιστημονική μελέτη... κόλαφο για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού (μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις «σημαίες» του ΣΥΡΙΖΑ) συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδας. Το αξιοσημείωτο εν προκειμένω είναι ότι μεταξύ άλλων την  υπογράφει και η σύζυγος του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Γκίμπσον. 

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνέρχεται αύριο Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου  2015 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 158ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο Θέρμο συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιϊας και τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας.Στον εσπερινό στην Ιερά Μονή χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΙΤΙΛΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ;

 

Φαίνεται πως στήνεται σιγά σιγά το ντόμινο των εξελίξεων που θα φέρουν την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας συμπλοκής με τη γειτονική Τουρκία, καθώς φαίνεται πως η ιστορία είναι έτοιμη να ξανακάνει τον κύκλο της. Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς ο εμφύλιος που επικρατεί στη χώρα εδώ και αρκετό καιρό σε συνδυασμό με τα πολιτικά παιχνίδια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατακερματίζουν τη χώρα, ένα κομμάτι τη φορά.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Ειδικός της πολιτικής απάτης είναι όποιος τη διαπράττει, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του και όχι οποίος την αποκαλύπτει» δήλωσαν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου ο Β.Μεϊμαράκης να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, καθώς η προσπάθειά του, όπως ήταν αναμενόμενο, απέβη άκαρπη. «Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση» είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

Μια διάταξη προνομιακού χαρακτήρα για τους δημοσίους υπαλλήλους πέρασε με το τρίτο Μνημόνιο. Με αυτή προβλέπονται αυξήσεις έως και 72 ευρώ στις συντάξεις όσων προλάβουν να αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

 

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ή η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο με θέμα το μεταναστευτικό. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι, κατά συνέπεια, πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Υποχωρεί η δημοτικότητα της Ολλανδικής κυβέρνησης και αφορμή για αυτό στάθηκε η υποστήριξη και ψήφιση του ελληνικού προγράμματος στο κοινοβούλιο της χώρας, αναφέρει το Reuters, και μάλιστα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην χώρα.

†ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Ο ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

Καταγωγή, και εγκύκλια μόρφωση του Αγίου:Στο χωριό Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας γεννήθηκε ένα παιδί πού επρόκειτο να αναδειχθεί ο φωτιστής του Γένους των Ελλήνων. Ήταν το έτος 1714 όταν οι καταγόμενοι από τα Γραμμενοχώρια της Ηπείρου και εγκαταστημένοι στο Απόκουρο γονείς του έφεραν στον κόσμο τον Κώνστα (Κωνσταντίνο) Δημητρίου η Ανυφαντή. Όταν έγινε 10 χρονών, ένιωσε ζωηρή την επιθυμία να μάθει γράμματα.