23 Αυγούστου, 2015

ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΘΛΙΨΗ!

 
Θα περάσουν από πάνω μας όλοι οι τροχοί
Στο τέλος τα ίδια τα όνειρά μας θα μας σώσουν.

Καθώς ο προεκλογικός πυρετός αρχίζει να ανεβαίνει και θα χτυπήσει οσονούπω τα σαραντάρια του, πάνε να μας πασάρουν για αντιπυρετικό, ένα γενόσημο χάπι αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Μας ζητάνε, κάτω από τον αστερισμό της πολυπλοκότητας των πραγμάτων, να μην ξεχνάμε ούτε να υποτιμούμε το γεγονός ότι  όπως ήδη έχει δηλώσει ο παραιτηθείς πρωθυπουργός- το 80% του χρόνου αυτής της κυβέρνησης είχε αφιερωθεί στη διαπραγμάτευση.

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ O ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

 

Τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία απέσπασαν την προσοχή του διεθνούς κοινού από το καθολικό πρόβλημα διώξεων κατά των χριστιανών, το οποίο επιδεινώνεται σταδιακά σε πολλές χώρες του κόσμου και ιδίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.Οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών δεν είναι η πρώτη φορά που μας μεταφέρουν ανησυχητικές ειδήσεις για τη συρρίκνωση του χριστιανικού πληθυσμού της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Κυρία Πρόεδρε,

Αντιπαρέρχομαι, καθώς άλλωστε επιβάλλει ο θεσμικός μου ρόλος κατά το Σύνταγμα, το ύφος και σημαντικό μέρος του περιεχομένου της με αριθμ. πρωτ. 2939/22.8.2015 επιστολής σας για τα οποία, όπως είναι αυτονόητο, αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη ενόψει του δικού σας θεσμικού ρόλου ως Προέδρου της Βουλής, ιδίως υπ’ αυτές τις τόσο κρίσιμες για την Χώρα μας περιστάσεις. 

Η ΚΑΛΠΗ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΑΓΕ;

 

Ο ΚΥΒΟΣ ερρίφθη!.. Κι όλοι πλέον ανέμεναν τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, προκειμένου η Χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές μέσα στον Σεπτέμβρη (13 ή 20 του μηνός).

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

Η Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά πριν από οκτώ ημέρες την Κοίμηση και τη Μετάσταση της υπεραγίας Θεοτόκου και σήμερα, με την ίδια εορταστική διάθεση κλείνει την εορτή. Με τους ωραιότερους ύμνους κήδεψε τη μητέρα της ζωής, τους ίδιους ύμνους, που σαν απόηχος ακούονται και σήμερα στην Ιερή ακολουθία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την άποψη ότι η κυβέρνηση έπαιξε επικοινωνιακό θέατρο από την αρχή ως το τέλος και επί της ουσίας είχε πλήρη αδυναμία να λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε πολιτικούς φίλους του. Ο ίδιος βάλλει κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας: «Τι είναι όλα αυτά; Μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο καράβι;»

ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

 

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα έξω από ένα νοσοκομείο σε πολυσύχναστο δρόμο της Καμπούλ από την έκρηξη ενός αυτοκινήτου βόμβα που είχε στόχο ένα όχημα που μετέφερε ξένους πολίτες. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε ολοσχερώς πολλά αυτοκίνητα, περιλαμβανομένου ενός σχολικού και ενός φορτηγού πικ-απ, ενώ ένα άλλο τυλίχτηκε στις φλόγες. Νοσηλευτές απομάκρυναν τα θύματα με φορεία.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ

 

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι διακρίνει στην Ελλάδα «μια σχεδόν δραματική διαδικασία συνειδητοποίησης σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση», ώστε ο ίδιος να πιστεύει ότι «εδώ υπάρχουν ειλικρινείς προσπάθειες για την υλοποίηση του πακέτου μέτρων», όπως τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ 400 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 435 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύρους, που επιχειρούσαν να φθάσουν στη Μυτιλήνη από την πόλη Αϊβατζίκ, στην περιοχή του Μαρμαρά (βορειοδυτική Τουρκία), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

Στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ", η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, καθώς τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, τη νύχτα δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε ένα μπουκάλι νερό.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

 

Το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής έφτασε στο απροχώρητο και δημιουργήσει σφοδρή αντίδραση στον πολιτικό κόσμο. Συγκεκριμένα, το κανάλι,  άρχισε να λειτουργεί εν έτει 1999, ώστε να προβάλλει τις συνεδριάσεις της Βουλής, και πλέον εξελίχθηκε σε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο όλων των κυβερνήσεων.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
(Λουκ. ι' 38-42, ια' 27-28)
γένετο δ ν τ πορεύεσθαι ατος κα ατς εσλθεν ες κώμην τινά. γυν δέ τις νόματι Μάρθα πεδέξατο ατν ες τν οκον ατς. Kα τδε ν δελφ καλουμένη Μαρία, κα παρακαθίσασα παρ τος πόδας το ησο κουε τν λόγον ατο.