21 Αυγούστου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την πρόεδρο της Βουλής, μετά τις διαρροές ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί άκυρη τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών καθώς η ίδια δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις εξελίξεις.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στενός συνεργάτης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκτίμησε πριν από λίγο ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να διευρύνουν την υποστήριξη των πολιτών στο πρόγραμμα στήριξης που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Οι επόμενες εκλογές ήδη είναι προσδιορισμένες και το ζητούμενο τους θα είναι ποιό ποσοστό θα αποσπάσει η Αριστερή Πλατφόρμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ποσοστό θα έχει σημασία στον προσδιορισμό των συμμαχικών κυβερνήσεων, στον αστερισμό των οποίων μπαίνει η χώρα για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

      Διαβάστε το Διάγγελμα ΕΔΩ...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΧΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί στη Γερμανία η προσφυγή του πρωθυπουργού στις κάλπες για εσωκομματικούς λόγους, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κυριαρχούν από χθες στον γερμανικό τύπο. Ωστόσο, σε σημερινά άρθρα, πολλοί εκφράζουν κατανόηση για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν διατεθειμένα - όπως φάνηκε και από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Β.Μεϊμαράκη να δεχθεί να λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης- να διευκολύνουν το στόχο του Αλ.Τσίπρα για τη διεξαγωγή τους το συντομότερο δυνατόν.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Ανατροπή των δεδομένων στους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου προκαλεί η στάση των πολιτικών δυνάμεων με αποτέλεσμα οι νέες - εφικτές χρονικά - ημερομηνίες που συζητούνται να είναι η 27η Σεπτεμβρίου ή η Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠO ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΡΩΣΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΓΙΓΑΣ

 

Οι Κινεζικές και οι Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη άσκηση τους. Επτά κινεζικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του αντιτορπιλικού Shenyang έφτασε στο Βλαδιβοστόκ της Ανατολικής Ρωσίας με το ο "πεδίο της άσκησης να "είναι άνευ προηγουμένου" ανέφερε η αμερικανική Washington Times.

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ "ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ"

 

Θετικά βλέπει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στο “κουρτέτο” των δανειστών της χώρας ο Μάρτιν Σουλτς. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί αίτημα πολλών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ;

 

H πολιτική, τα κοινωνικά ήθη και γενικότερα ο τρόπος διαβίωσης στον τόπο μας μοιάζει με εκκρεμές που δεν ηρεμεί ποτέ στο μέσο. Άλλοτε  δεξιά μέχρι τα άκρα και άλλοτε αριστερά. Από την τριακονταετή μετά το τέλος του εμφύλιου, δεξιά  απαράδεκτη καταστολή κάθε αριστερής έκφρασης και του συνακόλουθου ανηλεούς διωγμού των εκπροσώπων της μέχρι την πτώση της χούντας το 1974, μετακινήθηκε ταχύτατα προς τα αριστερά μέχρι την σημερινή ακραία του θέση.