20 Αυγούστου, 2015

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΧ

 

Καμία περιοχή του πλανήτη δεν έχει σταθεροποιηθεί μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – οπότε οι συναλλαγματικές, ενεργειακές και λοιπές οικονομικές αναταράξεις, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης χρονικής περιόδου.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ;

 

Όσο και να φωνάζουν μερικοί, όσο κι αν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, όσο κι αν κονταροχτυπιούνται με ιδεολογικούς αντιπάλους, αφού περάσουν κι από καμιά δεκαριά τηλεοπτικούς σταθμούς για να δείξουν την (ανύπαρκτη) λεοντή του Ηρακλή, στο τέλος, μπροστά στον κίνδυνο να γίνουν εκλογές και να βρεθούν έξω του νυμφώνος, βρίσκουν χίλιες-μύριες δικαιολογίες για να μη διαλυθεί το κυβερνών κόμμα και βρεθούν έξω από το μαντρί.

ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

Αναστάτωση στους Ορθοδόξους της Αλβανίας αλλά και της Ελλάδας έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα σε αλβανικά Μ.Μ.Ε. σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου. Αν και μέχρι στιγμής η Εκκλησία της Αλβανίας δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δημόσια δήλωση για το θέμα.

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥΛΤΣ

 

Την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ως πέμπτου παράγοντα στο πλαίσιο του λεγόμενου «κουαρτέτου των πιστωτών» – στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας ζητεί με επιστολή του προς τον Μάρτιν Σουλτς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο μετέφερε σχεδόν 2.500 σύρους πρόσφυγες και το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο θα αναχωρήσει με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Τις οριστικές αποφάσεις του φαίνεται ότι έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, ο Πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές-εξπρές.

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤO OΛΛΑΝΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Το ολλανδικό κοινοβούλιο έγινε το πέμπτο στη σειρά που ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με την απόρριψη της πρότασης μομφής κατά της νέας συμφωνίας. Το ολλανδικό κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση που ζητούσε από την κυβέρνηση να μην εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά το επικύρωσε.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΣ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΜΙΝΙ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

 

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν στο εργαστήριο για πρώτη φορά ένα σχεδόν πλήρη ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος αντιστοιχεί στον πραγματικό εγκέφαλο ενός εμβρύου πέντε εβδομάδων. Ο εγκέφαλος δημιουργήθηκε από ενήλικα ανθρώπινα δερματικά κύτταρα, που αναπρογραμματίσθηκαν για να γίνουν βλαστικά-πολυδύναμα και μετά εξειδικεύθηκαν ξανά σε νευρωνικά-εγκεφαλικά κύτταρα.

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΙ 500.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Ο Σύριος μετανάστης Χαλάφ Ακχόσο, αποκαλύπτει πως θα έρθουν ακόμα 500.000 μετανάστες από Συρία, Πακιστάν και Αφγανιστάν και πως ποτέ δεν θα σταματήσουν οι εισροές μεταναστών από την Τουρκία. Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Ετοιμάζονται να έρθουν μέσω Τουρκίας πάνω από 500.000 χιλιάδες μετανάστες από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Αλγερία, Μαρόκο και Πακιστάν.