18 Αυγούστου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ

 

Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». Λεπτομέρεια.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

 

Πάλι λάθος έκανε ο άνευ χαρτοφυλακίου υπουργός κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Η πρόεδρος της Βουλής (ΠτΒ) κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου (θυγατέρα του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της Λίνας Αλεξίου) δεν χρειάζεται φροϋδική ανάλυση. Το προφίλ της, όπως σε μεγάλο βαθμό το περιέγραψε και ο Μαν. Βασιλάκης στο Athens Review of Books (ARB) είναι ένα μείγμα που ανταποκρίνεται στα κριτήρια του Φ. Κάφκα και του Τζ. Όργουελ, με την προσθήκη ισχυρών δόσεων ιεροεξεταστικής κοσμοαντίληψης.

ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 

Η πρώτη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση με απόφασή της παραχωρεί τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική Fraport, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ «ΨΗΦΙΣΕ» ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Το γάντι στους διαφωνούντες πετά το μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες ο κύβος ερρίφθη: Το πρωθυπουργικό επιτελείο αποφάσισε να πάει σε εκλογές αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΑ

 

Το ινδονησιακό επιβατικό αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη με 54 επιβαίνοντες στην επαρχία Παπούα μετέφερε μετρητά αξίας περίπου 420.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε απομακρυσμένα χωριά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των ταχυδρομείων, καθώς τα συνεργεία διάσωσης κατευθύνονται στην ορεινή περιοχή όπου κατέπεσε.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015

 

Το Μνημόνιο πέρασε από την ελληνική Βουλή, ωστόσο τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά. Και αυτό γιατί τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλος του έτους, συνολικά 10 νομοθετήματα, είναι εξαιρετικά δύσκολα και με ισχυρό πολιτικό κόστος. 

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» ΧΡΕΟΥΣ

 

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν τίθεται επί τάπητος, διαμηνύει εκ νέου το Βερολίνο, θεωρώντας επιτυχία το γεγονός πως δεν υπάρχει συζήτηση για ονομαστική διαγραφή χρέους. Ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζαίμπερτ, επανέλαβε την πάγια θέση πως δεν θα υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μιλώντας, ωστόσο, για άλλους τρόπους ελάφρυνσης αυτού.

MΕΡΚΕΛ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΠ' ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

«Το ζήτημα των προσφύγων ίσως εξελιχθεί στο επόμενο σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα, στο οποίο θα κληθούμε να δείξουμε εάν είμαστε όντως ικανοί να δράσουμε από κοινού», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της χθες στο ZDF.