16 Αυγούστου, 2015

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

«Το Eurogroup χαιρετίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με την προσθήκη του ΔΝΤ για το πρόγραμμα του ESM. Το Eurogroup συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την ισχυρή δέσμευση που επέδειξαν όπως διεφάνη από την ομαλοποίηση των μεθόδων εργασίας με τους θεσμούς και την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με αποφασιστικό και γρήγορο τρόπο.Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ

 

Έντονη κριτική εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με την «προστασία των συνόρων», ασκεί ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κούρτς, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ», που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε ειδική συνεδρίαση, το πρωί της Τετάρτης, κάλεσε ο πρόεδρος της γερμανικής «Κάτω Βουλής» τους βουλευτές. Αντικείμενό της βέβαια η Ελλάδα. Οι Γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το νέο πρόγραμμα, της τάξεως των 86 δισ. ευρώ, προς τη χώρα μας. 

ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

Αλλαγές σε φορολογικές επιβαρύνσεις και άλλα μέτρα που θα επηρεάσουν το πορτοφόλι των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το πρωί της Παρασκευής και μερικές ώρες αργότερα επικυρώθηκε από το Eurogroup, όπου επισφραγίστηκε η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 85χρονος, μέσα στο σπίτι του, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με ιδανικές καιρικές συνθήκες αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου στα αστικά κέντρα.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


Πολιτική νομιμοποίηση, αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή,"συνεργάσιμη" κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και...εκταμίευση ελπίδας πριν έρθει ο λογαριασμός επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.Συνεπώς, οδεύουμε ολοταχώς προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά τη μη υπερψήφιση της συμφωνίας από 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την έγκριση του μνημονίου από το Eurogroup και την πρώτη εκταμίευση, κάτι που επιθυμούσε άμεσα ο πρωθυπουργός για να προχωρήσει το σχεδιασμό του.

ΩΣ ΚΑΙ 200 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΑΓΡΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Σε 150 με 200 ανέρχονται οι νεκροί από τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στην Σύρτη, στην βόρεια Λιβύη, μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και ντόπιων ενόπλων, δήλωσε χθες ο πρεσβευτής της Λιβύης στο Παρίσι. "Μια πραγματική σφαγή έγινε στην Σύρτη και καλούμε την διεθνή κοινότητα να επέμβει", σημείωσε ο πρεσβευτής Σιμπάνι Αμπουχάμουντ.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ

 

Αμερικανοί Πεζοναύτες ύψωσαν την αμερικανική σημαία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα για πρώτη φορά εδώ και 54 χρόνια, σε μια τελετή με επικεφαλής τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι η οποία σηματοδότησε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα.