14 Αυγούστου, 2015

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΠΑΡΘΕΝΕ ΒΟΗΘΗΣΟΝ ΜΟΙ ΕΝ ΤΑΧΕΙ

 
Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε, Γεθσημανή τω χωρίω, κηδεύσατε μου το σώμα, και συ, Υιέ και Θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα.

Ο γλυκασμός των Αγγέλων, των θλιβομένων η χαρά, χριστιανών η προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, αντιλαβού μου και ρύσαι, των αιωνίων βασάνων.

Και σε μεσίτριαν έχω, προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, μη μου ελέγξη τας πράξεις, ενώπιον των Αγγέλων, παρακαλώ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι εν τάχει.

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
 


ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μπροστά σήμερα δύο προτάσεις για να επεξεργαστούν, μία της έγκρισης του νέου μνημονίου και της εκταμίευσης της πρώτης δόσης, και μία που αφορά στην παροχή νέας χρηματοδότησης-γέφυρα προς την Ελλάδα για τον Αύγουστο, η Κομισιόν ασκεί σαφή πίεση ώστε το σημερινό Eurogroup να εγκριθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Η σύγχρονη τεχνολογία, και ειδικότερα το μοντέλο τεκτονικής εξέλιξης της Αρκτικής, μπαίνει στην υπηρεσία της γεωπολιτικής. Με βάση αυτή την επιστημονική επιχειρηματολογία, η Ρωσία διεκδικεί την επέκταση της υφαλοκρηπίδας της. Το νέο φυσικό μοντέλο που προσομοιώνει την εξέλιξη της Αρκτικής αποτέλεσε την επιστημονική τεκμηρίωση της αίτησης που υπέβαλε η Ρωσία στον ΟΗΕ για να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της.

ΝΑΙ 222 ΟΧΙ 64 ΠΑΡΩΝ 11 - ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

«Όχι» από 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  παρών και  απουσία. Η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει ξανά τραυματισμένη από την ψηφοφορία του τρίτου Μνημονίου. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει πέσει στους 118 βουλευτές.  Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 39 διαφοροποιήσεις, ενώ στις 23 Ιουλίου ο αριθμός έγινε 36 και 5.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 
ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ “ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Για τους περισσότερους, ο Δεκαπενταύγουστος είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα ενώ τότε πολλοί είναι αυτοί που θα αφήσουν τα αστικά κέντρα για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.Πιό κάτω ακολουθεί μια περιγραφή των εθίμων που διατηρούνται μέχρι σήμερα και λαμβάνουν χώρα στις 15 Αυγούστου σε όλες τις γωνιές τις Ελλάδας και κυρίως στα νησιά μας.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ 2

 

Την υπογραφή του Π. Λαφαζάνη, σε κάλεσμα για «πολιτική και κοινωνική συγκρότηση πανελλαδικού κινήματος» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές μη κρύβοντας την ενόχλησή τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Πήραμε την ευθύνη να μείνουμε ζωντανοί από το να αυτοκτονήσουμε. Δεν μετανιώνω ούτε που πάλεψα όσο κανείς, ούτε μετανιώνω που διαλέξαμε τον συμβιβασμό έναντι του χορού του Ζαλόγγου» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή λίγο πρίν από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΑΦΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

 

Οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα θα γίνονται πλέον εύκολος στόχος προς κατάσχεση από την εφορία αφού στο νέο Μνημόνιο περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία μειώνεται το ακατάσχετο όριο.

ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

 

Η γερμανική Süddeutsche Zeitung γράφει πως ο Τσίπρας φέρνει πιο σκληρά μέτρα αλλά και μεγαλύτερη δικαιοσύνη και αναφέρει πως ο πρωθυπουργός κατέκτησε την εξουσία σαν λαϊκιστής και τώρα προσπαθεί να την διατηρήσει σαν ρεαλιστής.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ REUTERS

 

Σημάδια επιβράδυνσης παρουσιάζει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη, από τις αρχές του χρόνου. Παράλληλα, ο πληθωρισμός πιθανόν δεν θα φθάσει το όριο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ τουλάχιστον μέχρι το 2017.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η TΟΥΡΚΙΑ

 

Μετά από αρκετές εβδομάδες, οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) τερματίστηκαν σήμερα χωρίς συμφωνία ενώ οι πιθανότητες να σχηματισθεί μια συμμαχία του AKP με το εθνικιστικό MHP είναι "πολύ μικρές", με αποτέλεσμα να είναι πλέον "πολύ πιθανό" να διεξαχθούν νέες εκλογές τον Νοέμβριο, δήλωσαν στελέχη του CHP στο πρακτορείο Reuters.