13 Αυγούστου, 2015

ΜΗΤΕΡ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΣΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΧΡΑΝΤΕ ΣΠΕΥΣΟΝ ΔΥΣΩΠΟΥΜΕΝ ΡΥΣΑΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ

 
Πάντων θλιβομένων η χαρά, και αδικουμένων προστάτις, και πενομένων τροφή, ξένων τε παράκλησις, και βακτηρία τυφλών, ασθενούντων επίσκεψις, καταπονουμένων σκέπη και αντίληψις, και ορφανών βοηθός, Μήτερ του Θεού του Υψίστου, συ υπάρχεις, Άχραντε, σπεύσον, δυσωπούμεν, ρύσασθαι τους δούλους σου.
 


ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ;

 
 AΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΞΗ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

 σμένως διά το παρόντος νακοινοται τι, κατόπιν ποφάσεως τς γίας καί ερς Συνόδου, συγκαλεται ν τ νταθα ερ μν Κέντρ ες Σύναξιν πασα σεβασμία εραρχία το πανσέπτου Οκουμενικο Θρόνου «κ τν τς οκουμένης περάτων», πό 29ης Αγούστου μέχρι καί 2ας Σεπτεμβρίου . ..

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΓΕΦΥΡΑ

 

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά διευκρινήσεις και προτείνει στην ουσία βελτιώσεις στο συμπεφωνημένο με τους θεσμούς νέο ελληνικό πρόγραμμα.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 

Την επιθυμία της Τουρκίας για προμήθεια ισραηλινού φυσικού αερίου εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τurcas Petrol, ο Μπατού Αξόι:«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μιαν ακόμα ευκαιρία για win-win εδώ. Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου εκεί (Ισραήλ), και θέλουν να προμηθεύσουν με φυσικό αέριο την Αίγυπτο και την Τουρκία», δήλωσε ο Αξόι σε συνέντευξή του πριν από αρκετές ημέρες, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΚΗ;

 

O πρόεδρος της Ένωσης Αθέων Φώτης Φραγκόπουλος και ο ταμίας Αντώνης Μαρκουΐζος συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη. Διατυπώθηκαν και συζητήθηκαν τα αιτήματα της Ένωσης που αφορούν την εκκοσμίκευση της παιδείας, τα οποία και επιδόθηκαν στον Υπουργό.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!

 

Η στροφή τμήματος της κυβέρνησης, κατά 180ο μοίρες, από την επαναστατική και ενθουσιαστική ατμόσφαιρα του «σκισίματος των μνημονίων», της «εθνικής κυριαρχίας», της κατηγορηματικής «άρνησης της λιτότητας», των προτροπών για ένα «βροντερό ΟΧΙ», συντελέστηκε αστραπιαία, χωρίς να επιτρέψει στον λαό να εξάγει κάποια αληθοφανή συμπεράσματα.

«ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΗΡΕΜΙΑΣ»

 

Τη στιγμή που προηγούμενες διαπραγματεύσεις είχαν μετατραπεί σε ψυχόδραμα, η Ελλάδα και οι εταίροι της υπέγραψαν χθες μία τεχνική συμφωνία σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Monde.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό Βlue star 2 μεταφέροντας 1.800 άτομα, εκ των οποίων οι 1.100 ήταν μετανάστες από την Κω. Την Παρασκευή αναμένεται να καταπλεύσει στην Κω το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δυναμικότητας έως 2.500 θέσεων, όπου θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες.

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ

 

Κατάπαυση του πυρός για 48 ώρες συμφωνήθηκε μεταξύ των Σύρων ανταρτών, του στρατού και της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Η κατάπαυση αφορά στην πόλη την οποία ελέγχουν οι αντάρτες Ζαμπαντάνι και σε δύο σιιτικές πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπολέμων. Η εκεχειρία τηρείται από τις 06:00 ώρα Ελλάδος χθες.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Επικριτικό όσον αφορά στο μνημόνιο κατανόησης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών εμφανίζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη η κατεύθυνση των πολιτικών που προβλέπονται σε αυτό και χαρακτηρίζοντάς το ανεπαρκές.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ 2.500 ΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα προχωρήσει στη δημιουργία θέσεων σε χώρους ανοιχτής φιλοξενίας για πρόσφυγες, πράγμα που όφειλε να το έχει κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, και στην ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

"ΞΗΛΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

 

Ημέρα γενικής εφημερίας χθες στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και όμως έλειπαν σε άδεια και η διοικητής και η υποδιοικητής του Ιδρύματος. Σε αιφνιδιαστική επίσκεψη του στο Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναζήτησε τα δύο στελέχη και όπως πληροφορήθηκε έλειπαν με άδεια.