11 Αυγούστου, 2015

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΝ ΕΦ’ ΗΜΙΝ ΣΠΛΑΓΧΝΙΣΘΕΙΣΑ

 
Τη Θεοτόκω εκτενώς νυν προσδράμωμεν,  αμαρτωλοί καί ταπεινοί, και προσπέσωμεν  εν μετανοία, κράζοντες εκ βάθους ψυχής, Δέσποινα, βοήθησον εφ’ ημίν σπλαγχνισθείσα, σπεύσον, απολλύμεθα υπό πλήθους πταισμάτων,  μη αποστρέψης σους δούλους κενούς,  σε γαρ και μόνην ελπίδα κεκτήμεθα.


ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η Suddeutsche zeitung μεταδίδει ότι «η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές σχετικά με το περίγραμμα της νέας σύμβασης» και προσθέτει: «Είναι ακόμα ασαφή σημαντικά σημεία, όπως το συνολικό ύψος των δανείων, το μέγεθος των επιμέρους πληρωμών, τα στοιχεία των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων».

ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΛΙΣΤΑ)

 

Μέσα στις 60 σελίδες του δεύτερου άρθρου της συμφωνίας που θα πάει στη Βουλή για ψήφιση θα βρίσκονται και τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο.

ΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ…....

 

Τα παιδιά έχουν οράματα…Το ένα παιδί(αγόρι που το λένε Θέμο έχει όραμα την ελεύθερη πληροφόρηση και καλεί τους δημοσιογράφους να μην βλέπουν με καλό μάτι τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «σε ποιόν πλανήτη ζουν και δεν ξέρουν ότι τα ελεύθερα ιδιωτικά ΜΜΕ ζούν ΜΟΝΟ από τις διαφημίσεις της αγοράς»;

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Έχουμε 180 Μουσεία. Και στα Μουσεία αυτά που κόβουν εκατομμύρια αποδείξεις με εκατομμύρια εισπράξεις υπάρχουν μόνο επτά (7)ταμειακές μηχανές! Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι και γύρευε τι εισπράττουν και ποιός το βεβαιώνει αφού δεν υπάρχει κεντρικό λογιστήριο συνδεδεμένο και δεν υπάρχει καν λογιστής σε Μουσείο με έσοδα 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!!

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ-ΚΟΜΜΑΤΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

 
Από τις 31/7 ανεστάλη επ' αόριστο η λειτουργία της 126 Σμηναρχίας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έδρευε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συγκεκριμένη Σμηναρχία, με ζωή 64 χρόνων, είχε υπό τον επιχειρησιακό της έλεγχο το ΝΑ Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ήταν η σμηναρχία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που το 2006 έπεσε πάνω από την Κάρπαθο μετά από αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη.

ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ

 


ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη φαίνεται να προκρίνει ο πρωθυπουργός. Να κλείσει άμεσα και ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους η συμφωνία επιμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ μόλις πέσουν οι υπογραφές και ψηφιστεί το νέο μνημόνιο από τη Βουλή, τότε θα λάβει άμεσα τις αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών - όπου από τις εισηγήσεις που δέχεται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να προτιμά την ημερομηνία της 20ης Σεπτεμβρίου, αν και εφόσον θεσμικά είναι εφικτό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης της συμφωνίας από τη ΝΔ άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πρέπει να δούμε αν θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία στα όργανά μας, εγώ θα ταχθώ με την πλειοψηφία» ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας ανίκανο τον πρωθυπουργό.

ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 90 ΔΙΣ. ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ

 

“Το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα θα είναι ακριβότερο”, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt, επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 82-86 εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζονταν αρχικά έως το τέλος του 2018, και πιθανόν να φτάσει και τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΠΑΡΑΖ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίζει την Τουρκία. Επιθέσεις έχουν σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη και πολλές πόλεις και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον 9 νεκροί. Η Τουρκία βάλλεται από πολλές "μεριές" και οι επιθέσεις έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η Άγκυρα άρχισε κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, των Κούρδων και μαχητών της άκρας αριστεράς.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

 

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς διατηρήθηκε το ανοδικό κλίμα των δύο τελευταίων συνεδριάσεων της περασμένης εβδομάδας, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ισχυρή άνοδο, με χαμηλό, όμως, τζίρο.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Το Βερολίνο άσκησε σήμερα πίεση για να επιβληθούν αυστηροί όροι σε μια νέα συμφωνία στήριξης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως οι καταβολές των δόσεων της αρωγής πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο που σημειώνει η Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις και επισημαίνοντας το ενδεχόμενο η τελική συμφωνία να καθυστερήσει.