10 Αυγούστου, 2015

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΟΣΔΕΞΑΙ ΤΑΣ ΔΕΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΣΟΥ......

 
Άξιον εστίν ως αληθώς, μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον, και Μητέρα του Θεού ημών.
 


ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ

 

Η Γερμανία έχει επιβάλλει με αφορμή την Ελλάδα την πολιτική λιτότητας, η οποία υπόσχεται ελάχιστη επιτυχία, μεγάλο ρίσκο και σίγουρη οδύνη – έχοντας οδηγήσει τον πλανήτη στην καταστροφική ύφεση του 1930 και στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.«Ότι και να συμβεί με την Ελλάδα στο μέλλον, το αποτέλεσμα είναι καθαρό: η λιτότητα ως δόγμα είναι ισχυρότερη από ποτέ. Είναι αδιάφορο εάν οι συνέπειες της είναι καταστροφικές, ενώ οι μέθοδοι επιβολής της μοιάζουν όλο και περισσότερο με σοβιετικές, εάν όχι με εθνικοσοσιαλιστικές.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα από τις 10:00 οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Τσακαλώτος και Σταθάκης αντίστοιχα, με το κουαρτέτο, ούτως ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις επί του τελικού κειμένου και να κλείσουν οι λεπτομέρειες της νέας δανειακής σύμβασης.

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ πρ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

 
Η έγκληση ως έχει ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών:

ΕΓΚΛΗΣΗ:
Του Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας, Πέραν του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας και Αγίας Σιών, σύμφωνα προς το θεσμό της ισοβιότητας εκάστου Πατριάρχου που καθορίζεται από:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Στην προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία έως τις 15 Αυγούστου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι η τρόικα ζητά μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ - ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ;

 

Ζυμώσεις γίνονται ανάμεσα σε στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με άλλα κόμματα αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β), με στόχο τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού που θα κατέβει μαζί στις εκλογές. Η ομάδα και η οργανωτική βάση της Αριστερής Πλατφόρμας προετοιμάζεται για τη δημιουργία του «κόμματος της δραχμής» - ενώ βρίσκεται ακόμα τυπικά κάτω από τη στέγη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ


Πότε και πώς νηστεύομε: 
Η λέξη  νηστεία είναι σύνθετη και προέρχεται από το αρνητικό μόριο νη και το ρήμα εσθίω, που είναι άλλος τρόπος του έσθω και του έδω και που σημαίνει τρώγω. Νήστις η πρώτη λέξη που δημιουργήθηκε  σημαίνει αυτός που δεν εσθίει, που δεν τρώγει. Από την λέξη αυτή στη συνέχεια προήλθε το ρήμα νηστεύω και το αφηρημένο ουσιαστικό νηστεία, που αρχικά σήμαινε την πλήρη αποχή από τροφές και ποτά, δηλαδή την ασιτία και ατροφία.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ... ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

 

Διευκρινίσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ σε θέματα διαπραγμάτευσης στην ελληνική κυβέρνηση δίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag,  από κύκλους της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης των Θεσμών με τους εταίρους της Ευρωζώνης.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου» είπε στους δημοσιογράφους. 

ΕΞΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ F-16 ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS

 

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν έξι καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 στην βάση του Ιντσιρλίκ, στην νότια Τουρκία, «σε υποστήριξη στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», γράφει στον λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ.