08 Αυγούστου, 2015

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΡΙΑ…………

Δέσποινα και μήτηρ του Λυτρωτού, δέξαι παρακλήσεις, αναξίων σων ικετών, ίνα μεσιτεύσης προς τον εκ σου τεχθέντα. Ώ Δέσποινα, του κόσμου γενού μεσίτρια.
 


ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ 2 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

 

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε χωριστές επιθέσεις μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία, όπως έγινε γνωστό από πηγές στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΣΙ ΤΑ «ΒΡΗΚΑΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

 

Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συμφώνησαν στη διοργάνωση νέας τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στην οποία θα καθορισθεί η ΑΟΖ μεταξύ των τριών συμμάχων κρατών.

ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ 60.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

Μεγάλο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν μαζικά αιτήσεις, για να ολοκληρώσουν τον εργασιακό τους βίο και να συνταξιοδοτηθούν.

ΟΛΑ (ΣΧΕΔΟΝ) ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

 

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στον Ελαιώνα, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν σταδιακά πρόσφυγες που σήμερα βρίσκονται σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως. Στόχος είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.

3 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Τις επιπτώσεις στην αγορά από την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, περιγράφει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι περισσότερες από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο, αφού η μείωση του τζίρου τους στις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις έχει ξεπεράσει το 70%.