07 Αυγούστου, 2015

ΜΗ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…………...

 
Μη καταπιστεύσης με, ανθρωπίνη προστασία, Παναγία δέσποινα, αλλά δέξαι δέησιν, του ικέτου σου, θλίψις γαρ έχει με, φέρειν ου δύναμαι, των δαιμόνων τα τοξεύματα, σκέπην ου κέκτημαι, ουδέ που προσφύγω ο άθλιος, πάντοθεν πολεμούμενος, και παραμυθίαν ουκ έχω πλην σου, Δέσποινα του κόσμου, ελπίς και προστασία των πιστών, μη μου παρίδης την δέησιν, το συμφέρον ποίησον.
 


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Δημοσκόπηση – κόλαφο για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η έρευνα που διενήργησε το φιλο - Λαφαζανικό (ελληνικό) think tank “Bridging Europe”.Εκεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να καταρρέουν δημοσκοπικά, όχι στην πρόθεση ψήφου, αλλά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας που έχουν να κάνουν, κυρίως με τον τρόπο που κατέληξε η διαδικασία διαπραγμάτευσης – παράδοσης του Τσίπρα στις ορέξεις των δανειστών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

 

Μεγάλες ανατροπές στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές, καθώς θα υπάρξει αυστηρότερη αντιμετώπιση των οφειλετών που είχαν την οικονομική δυνατότητα και δεν πλήρωναν, ενώ ουσιαστικά «επιβραβεύτηκαν» από την υπαγωγή τους στο νέο καθεστώς που ισχύει, πληρώνοντας είτε σημαντικά χαμηλότερα πρόστιμα και προσαυξήσεις είτε πετυχαίνοντας την πλήρη διαγραφή τους.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΓΡΑΜΜΗ" Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ;

 

Πριν δυό μέρες ο κ. Κουτσούμπας και η παρέα του εδέησε να απαντήσει στο ερώτημα που είχα θέσει μέρες πριν, από πού παίρνει "γραμμή" ο Περισσός; Και απάντησε όπως συνηθίζουν όλοι όσοι έχουν στρατευθεί σε χώρους πολιτικού σκοταδισμού. Με ένα ανώνυμο κείμενο, όπου περισσεύουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα. Μόνο ισχυρισμοί ελέω Γιαχβέ.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

Στα τεχνικά κλιμάκια περνούν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, οι οποίες και αναμένεται να συνεχιστούν έως και το Σάββατο οπότε και το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει να παραλάβει το προσχέδιο του μνημονίου το οποίο όπως έχει γίνει γνωστό, καταρτίζει η Κομισιόν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Το κουβάρι μιας πολύ ιδιαίτερης υπόθεσης με επίκεντρο τη διακίνηση παράνομων μεταναστών, έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της δίωξης κατά της διαφθοράς. Σύμφωνα με τα Νέα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει ένα στέλεχος της ΕΥΠ, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ένας δικηγόρος και αλλοδαποί υπήκοοι.

ΕΥΡΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

«Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της για μακροπρόθεσμες λύσεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 238 εκατ. ευρώ εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο η γενική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Το μέγεθος αυτό υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2014, όπου είχε διαμορφωθεί στο 1,8 δισ. ευρώ. 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

 

Βαθμολογία για τους δανειολήπτες, τη δημιουργία Δημόσιας Αρχής Πιστοποίησης Φερεγγυότητας, την αναβάθμιση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, περιμετρικές αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και στο νόμο Δένδια, αλλά και τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων που θα εκδίδει ομόλογα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπουν οι κυβερνητικές προτάσεις προς τους θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ – ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ +3,65%

 

Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη δραματική πτώση των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 19,35% και ο δείκτης των τραπεζών κατά 63,81%.

ΟΗΕ: 124.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Τουλάχιστον 124.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών συνόρων από τις αρχές του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR). Ειδικότερα, από τις αρχές του έτους έως τον Ιούλιο, έχουν καταμετρηθεί 124.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και περίπου 98.000 πρόσφυγες στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια του ίδιου διαστήματος, περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, στην προσπάθεια να διέλθουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.