06 Αυγούστου, 2015

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΗΝ...........................

 
Προστασίαν και σκέπην, ζωής εμής τίθημι,Σε, Θεογεννήτορ,Παρθένε, συ με κυβέρνησον,  προς τον λιμένα σου, των αγαθών η αιτία,  των πιστών το στήριγμα, μόνη πανύμνητε. 
 


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

 

Στις 6 Αυγούστου 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς με τη σύμφωνη γνώμη του βασιλέα κηρύσσει στην Ελλάδα δικτατορία και διαμορφώνει το «νέο κράτος» σε φασιστικά πρότυπα. Η Εκκλησία της Ελλάδος ευρίσκεται σε πλήρη έλεγχο από την φασιστική τότε κρατική εξουσία του Ιωάννη Μεταξά και μετατρέπεται σε φορέα και προπαγανδιστή πολιτικής ιδεολογίας.

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟΝ «ΑΘΗΝΑ 9.84»

 

Συγκλονιστικά στοιχεία για το «πάρτυ» που είχε στηθεί για χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» φέρνει στο φως το πόρισμα των ελεγκτών, οι οποίοι προτείνουν στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος την άσκηση ποινικών διώξεων σε όσους συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού για το επίμαχο χρονικό διάστημα, με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2015

 

Το 2015 ενδέχεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αξία συμφωνιών καθώς η ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών επιταχύνθηκε περαιτέρω μέσα στο έτος, σύμφωνα με τη 12η έκδοση της έρευνας της Ernst & Young, Global Confidence Barometer.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ!

 

Μην παρασύρεστε από το βιβλίο του διάσημου Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου Ουμπέρτο Έκο «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Διερχόμενοι από τα γραφεία της Εισαγγελέως Διαφθοράς παρατήρησαν κινητικότητα. Ευαίσθητα αυτιά έπιασαν βαριές κουβέντες για την πρόοδο των εισαγγελικών και άλλων δικαστικών ενεργειών στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται οι διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ενδεχόμενης ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους. Κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως αν και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία και φτάσει στη Βουλή εντός χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 του μηνός, το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί και θα είναι μη αναστρέψιμο.

ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Η σημερινή εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες του εορτολογικού κύκλου των Δεσποτικών εορτών, ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη Παράδοση, γιατί έχει μιαν άμεση αναφορά στην τελείωση και θέωση του ανθρώπου, που είναι και η εσχατολογική προοπτική της θείας Οικονομίας.

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 80, τεύχος Α 716.7.2015 δημοσιεύτηκε ο νόμος 4334/2015 «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)».

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

 

Η Ιταλία επιθυμεί περισσότερη ολοκλήρωση στους κόλπους της ΕΕ και ιδιαίτερα της ευρωζώνης και υποστηρίζει την ιδέα της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών καταφθάνουν στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις και μία πλήρης επιχείρηση εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα εξαπολυθεί σύντομα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROL ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015, βλέπει κεντρικός τραπεζίτης που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg. Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

 

Διάταγμα με το οποίο προχωρά στην διάλυση της τοπικής βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 27 Σεπτέμβρη - λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία - υπέγραψε ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης στην Καταλονία Αρτούρ Μας.