05 Αυγούστου, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΚΑΤΑΙΣΧΥΝΤΕ…….........

 
Προστασία των Χριστιανών ακαταίσχυντε, μεσιτεία προς τον Ποιητήν αμετάθετε, μη παρίδης αμαρτωλών δεήσεων φωνάς, αλλά πρόφθασον, ως αγαθή, εις την βοήθειαν ημών, των πιστώς κραυγαζόντων σοι. Τάχυνον εις πρεσβείαν, και σπεύσον εις ικεσίαν, η προστατεύουσα αεί, Θεοτόκε, των τιμώντων σε.
 



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ πρ. ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

 

Μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου (και έπεται αγωγή για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη) κατέθεσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος Α' μέσω του δικηγόρου του Χριστόφορου Σαράκη κατά του Νίκου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου, δημιουργού και διαχειριστή του ιστότοπου «amen.gr» και παντός άλλου υπευθύνου.


Ο Μακαριώτατος καλεί το δημοσιογράφο να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει. Μέσα από την έγκλησή του εναντίον του κ. Παπαχρήστου, διαβάζουμε ένα σχετικό χαρακτηριστικό απόσπασμα: 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νόμο ζητούν οι δανειστές, κατά τη διάρκεια ακόμα μίας πολύ δύσκολης ημέρας στη πορεία των διαπραγματεύσεων. Σήμερα το μεσημέρι, στα τεχνικά κλιμάκια, θα συζητηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ για τα φλέγοντα θέματα των ομαδικών απολύσεων, των συλλογικών συμβάσεων και του συνδικαλιστικού νόμου, που τέθηκαν στη χθεσινή διαπραγμάτευση, αναζητείται κοινός τόπος καθώς πρέπει να ψηφιστούν έως το τέλος του 2015.

ΓΙΑΤΙ Η "ΠΑΛΑΒΗ" ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ... ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

 

Τις πταίει;   
Γιατί η "παλαβή" αριστερά και δεξιά βρίσκουν οπαδούς...
Στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε τα μεγαλύτερα κόμματα ριζοσπαστικής -"παλαβής"- αριστεράς και ναζιστικής άκρας δεξιάς σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Εκείνο της ριζοσπαστικής αριστεράς μάλιστα, χάρη στη βίαιη μείωση του βιοτικού επιπέδου που είχε εξασφαλίσει η περίοδος της ευημερίας με δανεικά και επιδοτήσεις, κατάφερε να φτάσει και στην εξουσία.

EΝ OΨΕΙ ΤHΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤHΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟY 2016

 

ν ψει τς συγκλήσεως τς ποκαλουμένης γίας, Μεγάλης κα Πανορθοδόξου Συνόδου, τν ποία  χει ξαγγείλει Οκουμενικς Πατριάρχης κ. Βαρθολομαος, θ θελα ς κανονολόγος ν τοποθετηθ κα ν παντήσω σ ρισμένα ρωτήματα, τ ποα θέτουν ελόγως ρθόδοξοι θεολόγοι, λλ κα πλς ρθόδοξος λαός.

ΘΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ


Αν το βασικό ανάχωμα στις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης για διευθέτηση του χρέους είναι η Γερμανία, σε λίγους μήνες η αντίσταση που θα βρει από την Ισπανία και την Πορτογαλία θα είναι ακόμη ισχυρότερη. Το πρακτορείο ΜΝΙ αναφέρει πως οι επικείμενες εκλογές στις δύο χώρες της Ιβηρικής αναμένεται να προσθέσουν, παρά να αφαιρέσουν, προσκόμματα, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει διαγραφή ή έστω αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, η στρατηγική ανάπτυξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που θα συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τους αρμόδιους υπουργούς κατά την επίσκεψή του στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

"ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ" Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΠΡΙΝ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

«Φιλόδοξο» αλλά «ρεαλιστικό» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον στόχο να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν τις 20 Αυγούστου.

ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη αεροπορική επιδρομή τους για να "υπερασπιστούν" μία αντάρτικη οργάνωση στη Συρία, επιβεβαίωσε χθες το Πεντάγωνο. Αυτή η πρώτη αμυντική αμερικανική επιδρομή στο συριακό έδαφος πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου και είχε ως στόχο να υποστηρίξει την αντάρτικη οργάνωση Νέα Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, τον Μπιλ Ούρμπαν.

Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η Ρωσία ανησυχεί για την αυξανόμενη επιρροή που αποκτά το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κάνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΡΕΩΣΕ ΜΕ 480.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΙΚΑ

 

Κομπίνα με συνταγές «μαϊμού» είχε στήσει γιατρός, σε συνεργασία με μία φαρμακοποιό, προκαλώντας στο ΙΚΑ ζημιά που ξεπερνά τις 480.000 ευρώ. Ο γιατρός, που παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, το διάστημα 2007-09, κατά το οποίο ο ίδιος ήταν διορισμένος, ως Επιμελητής Β', σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, στο Πλατύ Ημαθίας.