03 Αυγούστου, 2015

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΛΙΒΟΜΕΝΩΝ

 
«Μεταβολή των θλιβομένων, 
απαλλαγή των ασθενούντων 
υπάρχουσα, Θεοτόκε Παρθένε, 
σώζε πόλιν και λαόν,  των πολεμουμένων
 η ειρήνη, των χειμαζομένων η γαλήνη, 
η μόνη προστασία των πιστών».  


ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΟΙ ΖΥΠΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΕΝ ΤΟ ΙΚ (DAESH) ΚΑΙ ΤΟ PKK

 

Το σχέδιο Ράιτ που δημοσιεύθηκε το 2013, περιέχει τα στοιχεία του σχεδίου Ζυπέ για τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο, ο Ρόμπιν Ράιτ πηγαίνει περαιτέρω με τη συμπερίληψη σχεδίων για τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Η επανάληψη της καταστολής εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία δεν είναι παρά η συνέπεια της αδυναμίας επίτευξης του σχεδίου Ζυπέ-Ράιτ (Juppé-Wright) του 2011.

ΟΚΤΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΥΘΟΙ (ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ)

 

Μύθος 1. Δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Αλήθεια. Χρειαζόμαστε άμεσα κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Για δύο λόγους. 

Πρώτον για να βελτιωθεί η συμφωνία. Δεύτερον για να εφαρμόσουν τη συμφωνία. Το πλαίσιο συμφωνίας είναι σκληρό γιατί υπογράφτηκε στη χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα, με άκαρπη την πεντάμηνη αλλοπρόσαλλη «διαπραγμάτευση» α λα Βαρουφάκη, μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα, με τις τράπεζες κλειστές, capital controls και πλαφόν στις αναλήψεις.

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ»

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί τον Πρωθυπουργό «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά» και ασκεί αυστηρή κριτική στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Επιχείρηση Δεκαοκταύγουστος» τρέχει για την κυβέρνηση που επιταχύνει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με ζητούμενο την ψήφιση της συμφωνίας την τρίτη εβδομάδα του μήνα από τη Βουλή και την άμεση εκταμίευση δόσης 25 δισ. από τον ESM, εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ θα καταλήξουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

3 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ PKK

 

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου από τους Κούρδους αντάρτες του PKK και ακόμα 30 τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις. Στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ένας Κούρδος βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα τρακτέρ φορτωμένο με δύο τόνους εκρηκτικών και ανατινάχτηκε πάνω στο κτίριο της χωροφυλακής στην πόλη Αγκρί στην ανατολική Τουρκία.

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΕΑΥΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Η κάλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, μόνο τη λήξη του μένους που έχει προκαλέσει στο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν σημαίνει.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΖΙΝΤΙ

 

Μια Κούρδισσα της θρησκείας των Γιαζίντι, που κατάφερε να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος, κατήγγειλε ότι ένας τζιχαντιστής δηλητηρίασε τα τρία μικρά παιδιά της. Ο Γιαζίντι ακτιβιστής Νταγούντ Μουράντ αποκάλυψε ότι ένας τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος πήρε για σκλάβους μια γυναίκα Γιαζίντι και τα τρία της παιδιά στη Ράκα της Συρίας.

ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΡΟΝ

 

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Εργασίας Χαβιέ Μπερτράν απείλησε σε συνέντευξή του τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα «αφήσει τους μετανάστες να περάσουν» στη Βρετανία. Ο βουλευτής του Κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι και υποψήφιος για την προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Νορ-Πα-ντε-Καλαί-Πικαρντί, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του Καλαί, κατηγόρησε τον Κάμερον ότι «δεν έχει λάβει υπόψη του το εύρος και τη σοβαρότητα του προβλήματος» των μεταναστών.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΓΙΑΝΝΗ ΕΓΓΥΑΣΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ;

 

Το διάλογο που φέρεται να είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, τη... μεγάλη νύχτα του δημοψηφίσματος, αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, στο πρωθυπουργικό γραφείο, ακούστηκε η εξής στιχομυθία: