31 Ιουλίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ- ΣΤΑΘΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

 

Εγγλέζοι ήταν στο ραντεβού τους με τη σκληρή Ν. Βελκουλέσκου και τα υπόλοιπα μέλη της quadrigia, ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, οι οποίοι κατέφτασαν στις 10:00 στο ξενοδοχείο όπου καταλύουν για να ξεκινήσει και επίσημα η διαπραγμάτευση για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

 

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε δίωρη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Κώστα Αρβανίτη, στον σταθμό «Στο Κόκκινο».
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Έχουμε κοντά μας τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον κύριο Αλέξη Τσίπρα, και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τα συζητήσουμε όλα, σε μία δίωρη συζήτηση, εδώ στον ραδιοθάλαμο του Κόκκινου στην οδό Σαρρή 19Α. Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλώς σας βρήκα, μετά από δυόμισι χρόνια περίπου.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ακριβώς δυόμισι χρόνια, Μάιος ήταν.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Άλλαξαν ορισμένα πράγματα εδώ, έγιναν κάποιες μικρές ανακαινίσεις, αλλά παραμένει η ψυχή η ίδια, νομίζω.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Άλλαξαν και στον ΣΥΡΙΖΑ πολλά πράγματα και στη χώρα. Να το πιάσουμε, λοιπόν, το πράγμα από την αρχή και να ξεκινήσουμε με τη διαδρομή αυτή προς τη νίκη, τη νίκη και τη διαπραγμάτευση. Θα μείνω στη διαπραγμάτευση. Αυτό το εξάμηνο τελικά τι έχει αποδώσει;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πολλά πράγματα. Και νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε την αποτίμηση νηφάλια, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμούμε και να μαστιγώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, διότι αυτό το εξάμηνο ήταν ένα εξάμηνο μεγάλων εντάσεων και μεγάλων συγκινήσεων.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Δημοσίων Έργων της χώρας, μέλος των ΒRICS ανέφερε ότι "συμπαθούμε τη χώρα σας και αυτό για μας είναι κίνητρο να βοηθήσουμε".

ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ PLAN B

 

Ναι, είχα δώσει προσωπικά εντολή στον Γιάννη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα εργασίας για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πέντε ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα κρυφά σχέδια του τέως υπουργού Οικονομικών.

κ. ΜΑΡΔΑ EΛΕΟΣ!!!

 

«Ανυπολόγιστες οι ζημιές με επιστροφή στη δραχμή» μας δήλωσε το παλιό κομματόσκυλο του Σημίτη και νυν αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Μάρδας. Ο εν λόγω κύριος ανήκε στη συμμορία που μας έβαλε στο ευρώ με τους χειρότερους δυνατούς όρους, ώστε να λεηλατηθεί η χώρα από τραπεζίτες κερδοσκόπους και τοκογλύφους. Και τώρα τι μας λέει; Έτσι και φύγουμε, θα καταστραφούμε.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι το ελληνικό Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα επόμενα τρία χρόνια έσοδα μόλις 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό αναφέρει το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, επικαλούμενο ένα έγγραφο από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ το οποίο περιήλθε στην κατοχή του.

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ... 80.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ G7 ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς επιβεβαίωσε σήμερα πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το λογότυπο της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, τη σύνοδο κορυφής της οποίας φιλοξένησε πρόσφατα η χώρα, στοίχισε στο γερμανικό δημόσιο 80.000 ευρώ.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ: ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

Σε έκκληση με την οποία ζητούν να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», προέβησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Απαντήσεις για το Plan B Βαρουφάκη δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, έπειτα από ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. Νέα όπλα στον πόλεμο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού επιστρατεύει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

ΤΟ ΔΝΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

 

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως φαίνεται να αποφάσισε αργά χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, και αποτυπώνεται σε έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή των Financial Times.

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΦΡΕΝΑΡΕΙ" ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να περιοριστούν οι εξουσίες της Κομισιόν σε κάποιους τομείς και να αναδιαρθρωθούν ριζικά, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 5 ΤΗΣ ΑΟΖ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στο θέμα της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τονίζοντας ότι "εάν δεν υπάρξει συναίνεση μέσω των διαβουλεύσεων, όπως συμφωνήσαμε, τότε θα κριθεί από τρίτους, για τους οποίους θα αποφασίσουμε από κοινού".