30 Ιουλίου, 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Έκκληση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο «παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο αριστεροί, λιγότερο και περισσότερο επαναστάτες» και πως δημοκρατία σημαίνει και σεβασμός στις αποφάσεις των μελών του κόμματος.

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΕΙ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σεβασμιώτατε, με αφορμή την περίεργη πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου προς τους 36 Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος μόνο, για να παρευρεθείτε στην σύναξη του Φαναρίου την 1η Σεπτεμβρίου για την εορτή της Ινδίκτου και να συνεορτάσετε μαζί την Αρχή του Εκκλησιαστικού Έτους στο Φανάρι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μερικά πράγματα σχετικά με τον ρόλο που παίζει ο κ. Βαρθολομαίος στα Εκκλησιαστικά δρώμενα εις ότι αφορά σήμερα την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

 

Πρόταση νόμου, για αστική δίωξη μελών κυβέρνησης και υφυπουργών, κατέθεσαν την Τρίτη οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Με αυτή τους την πρόταση το κόμμα εισηγείται να θεσμοθετηθεί «μία ειδική, σύντομη, ασφαλής και δίκαιη διαδικασία διεκδίκησης και αναγκαστικής είσπραξης αστικών αποζημιώσεων από μέλη κυβέρνησης και υφυπουργούς όταν η ζημία του Δημοσίου προήλθε από δόλο». 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Φορτηγό πλοίο με 3.000 τόνους σιδηρομετάλλευμα και οκτώ αλλοδαπούς πλήρωμα προσάραξε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε αβαθή, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Κυθήρων χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ

 

Για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου ορίστηκε το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών,  ύστερα από την σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά την εμπλοκή που επικαλέστηκαν τα τραπεζικά στελέχη σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό «παλαιού» και νέου «χρήματος» στα συστήματα των ελληνικών τραπεζών. 

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ "ΑΡΧΑΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Στο αστρονομικό, για τα δεδομένα της οικονομίας της ΠΓΔΜ, ποσό των 570 εκατ. ευρώ έχει ανέλθει το κόστος του πολύκροτου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι για την ανάπλαση - μνημειοθέτηση της πλατείας των Σκοπίων, γνωστό και ως σχέδιο "Σκόπια 2014", σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το δημοσιογραφικό ερευνητικό δίκτυο "Balkan Investigative Reporting Network" (BIRN).

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ELA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΕΚΤ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα να αφήσει αμετάβλητο το όριο της ρευστότητας που χορηγεί εκτάκτως στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης, ενήμερη για την απόφαση.

DER SPIEGEL: Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ... ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Πώς αντιδρούν οι Έλληνες στην επιβολή των capital controls; Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel βρήκε μια από τις λύσεις που έχουν επιλέξει οι Έλληνες καταθέτες για να σώσουν τις όποιες οικονομίες διαθέτουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι ένα κοντινό ταξίδι έως τη Βουλγαρία. «Τα σκληρά capital controls που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό της σύστημα, έχει οδηγήσει σε μια μαζική έξοδο προς τις φτωχότερες χώρες της ΕΕ».