29 Ιουλίου, 2015

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΜΜΕ


8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Η Γαλλία αναζητά την επανίδρυση της ευρωζώνης μέσω της ελληνικής κρίσης» γράφει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», τονίζοντας πως «το Παρίσι θα πρωτοπορήσει σχηματίζοντας μια μικρή ομάδα ώστε να συμφωνηθούν μέτρα προς μια δημοσιονομική και κοινωνική ένωση».

ΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΙΩΚΤΗΣ" ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ κ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

 

Αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου να διατάξει αργά το απόγευμα της Δευτέρας Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστώσει αν έχει γίνει απόπειρα υποκλοπής στοιχείων από τους ανθρώπους που ενδεχομένως επεχείρησαν να εφαρμόσουν το plan B Βαρουφάκη.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ

 

"Αν και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του Τύπου που απορρέει από τα στοιχεία της εν λόγω συζήτησης, όπως το να χρειαστεί να εξετάσω ανορθόδοξα μέσα πρόσβασης σε συστήματα του δικού μου υπουργείου, υπάρχει μόνο ένα θέμα που έχει σημασία από άποψη δημοσίου συμφέροντος.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 
Σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» δημοσιοποιεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


«ΚΡΕΜΙΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΦΙΛΟ» ΤΟΥ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

«Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν Γενικός Γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη, μαζί με τον οποίον σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού κατέστρωναν το plan B για υποκλοπή των ΑΦΜ από την ΓΓΠΣ και δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος με την έκδοση IOUs.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Δίωρη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο» και στον διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη θα παραχωρήσει στις 12:00 ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις κινήσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, στην διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ - 420 ΕΥΡΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

Αλλαγές έρχονται σε ό,τι αφορά το καθεστώς των κεφαλαιακών ελέγχων, καθώς χαλαρώνει η πολιτική ανάληψης από τα ΑΤΜ στο διάστημα μιας εβδομάδας. Το ποσό παραμένει στα 420 ευρώ (7Χ60), αλλά κάποιος που επιθυμεί δεν χρειάζεται να περιμένει έως και την Παρασκευή για να προβεί σε ανάληψη του ποσού, αλλά μπορεί να το πράξει οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.

KΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ OFFSHORE ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Για την ύπαρξη υπουργού με offshore εταιρία στην Κύπρο επιμένει ο Λευτέρης Αυγενάκης με νέα ερώτησή που κατέθεσε στην Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το μέλος της κυβέρνησης διατηρεί εξωχώρια εταιρία που δημιούργησε τον Απρίλιο του 2008 στην Μεγαλόνησο και καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΑΣΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν από την πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, έπειτα από έναν μήνα σκληρών μαχών με τον συριακό στρατό και τους Κούρδους μαχητές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Έγινε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Στην Κουμουνδούρου θέλουν να διαμορφώσουν τον χάρτη των εσωκομματικών διαδικασιών μετά το παγιωμένο ρήγμα στο κόμμα. Στη συνεδρίαση αναμένεται να συγκρουστούν οι δύο πλευρές, καθώς από τη μία η ηγετική ομάδα θεωρεί πως οι διαφορές θα μπορέσουν να λυθούν σε ένα έκτακτο συνέδριο.