28 Ιουλίου, 2015

ΣΕ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Η παρανόηση είναι η μητέρα του ψεύδους. Ετσι και η σκοπιμότητα δολοφονεί και τις καλύτερες προθέσεις. Το βλέπει αυτό κανείς σε σημαντικά διεθνή γεγονότα, αλλά και στις προσπάθειες κρατών να ξεπεράσουν δυσκολίες και αδιέξοδα. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να χάνει τον μπούσουλα αναζητώντας περίπλοκες λύσεις σε σχετικά απλά προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ HEDGE FUND

 

Μια συνομιλία ανάμεσα στον Βαρουφάκη και εκπροσώπους Hedge Funds με συντονιστή τον Νόρμαν Λάμοντ, δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα ο ίδιος ο οργανισμός Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF). Ο οργανισμός αυτός δεν είναι τυχαίος.

27.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ

 

Σχεδόν 27.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους, δέκα ημέρες μετά την έναρξη υποβολής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα για το σχέδιο μετάβασης στη δραχμή, το επονομαζόμενο Plan B που επεξεργαζόταν ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ομάδα οικονομολόγων υπό τον αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, σύμφωνα με το «Στίγμα» στα Νέα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ

 

Συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια κυβέρνηση με κύριο πόλο την αριστερά έχει σήμερα να παίξει κομβικό ρόλο σε πολλαπλά επίπεδα και τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η συνεδριακή διαδικασία.

ΚΥΠΡΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Υπάρχει κοινή αντίληψη από τους δύο ηγέτες, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, για αριθμό θεμάτων του Κυπριακού, αλλά «δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για κατάληξη, ούτε για συμφωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κατά την σημερινή συνάντηση θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση στα θέματα του περιουσιακού και του εδαφικού.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

 

Οι πολίτες των χωρών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση δεν εμπιστεύονται τους κρατικούς θεσμούς, ενώ σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης μειώνεται σημαντικά η πίστη στο πολιτικό και το οικονομικό σύστημα δείχνει μια έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πολίτες στην Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις. 

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Διαψεύδει η Τουρκία τους ισχυρισμούς της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι βομβάρδισε θέσεις της σε χωριό της βόρειας Συρίας. Όπως ανέφερε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών «οι τουρκικές επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη έχουν στόχο την εξουδετέρωση απειλών κατά της τουρκικής εθνικής ασφάλειας. Το PYD (το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Συρίας), μαζί με άλλα, δεν αποτελεί μέρος των στόχων των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων».