25 Ιουλίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
      ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΟΡΑ 25/7/2015
 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΤΩΣΗ 4,5 ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας αν και με πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΧΩΡΑ

 

Στην προσπάθειά μας να αναλύσουμε και να εντοπίσουμε τις αιτίες που οδήγησαν την πατρίδα μας σ' αυτό το τραγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία πέντε χρόνια, το οποίο έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες, έχουμε επισημάνει αρκετές φορές σε προηγούμενα άρθρα μας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο λαϊκισμός πολιτικών τ \ε και πολιτών, γιατί ως γνωστόν η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να κατεβούν μαζί στις επόμενες εκλογές προκειμένου να διασωθεί εκλογικά ο Πάνος Καμμένος, που μετά τη μεταστροφή του από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό κινδυνεύει να βρεθεί απέναντι στο εκλογικό του ακροατήριο, συζητιέται έντονα τα τελευταία δύο 24ωρα στα κοινοβουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αν και με πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

ΚΕΡΙ ΚΑΛΕΙ ΛΑΒΡΟΦ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Κατάρ τις ερχόμενες εβδομάδες, πώς θα πολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και ποιον ρόλο μπορεί να παίξει το Ιράν. Μιλώντας στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις στη Νέα Υόρκη, ο Τζον Κέρι επεσήμανε ότι το Ισλαμικό Κράτος, που έχει ανακηρύξει χαλιφάτο σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, πρέπει να εξολοθρευτεί.

FITCH: ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ


Στα 15.,9 δισ. ευρώ υπολογίζει τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, υπό τις πλέον ακραίες συνθήκες. Συνακόλουθα όπως εκτιμά σε σημερινή του ανακοίνωση τα 25 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τις τράπεζες στο τρίτο πακέτο βοήθειας, είναι υπέρ αρκετά για να καλύψουν τις όποιες κεφαλαιακές τους ανάγκες.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 30 ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Τουλάχιστον 30 ύποπτοι για τρομοκρατία που φέρονται να στρατολογούσαν επίδοξους τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Ρωσία.Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στο προάστιο της Μόσχας, Μπαλασίκα, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ από την ρωσική πρωτεύουσα.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΦΥΓΑΝ

 

Αντιμέτωπες με μια βαθιά οικονομική κρίση, τουλάχιστον 11.000 ελληνικές εταιρείες έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και ειδικότερα στη Βουλγαρία - το φτωχότερο μέλος της ΕΕ. Η είδηση δεν είναι νέα, αλλά το EurActiv έδωσε τον λόγο σε αυτούς τους επιχειρηματίες για να γίνουν πιο κατανοητοί οι λόγοι που τους ώθησαν να αφήσουν τα πάτρια εδάφη και να ξενιτευτούν... επιχειρηματικά.

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ AΝΝΑΣ

 

«Η Αγία Άννα, η γιαγιά κατά σάρκα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ήταν από τη φυλή του Λευί, κόρη του ιερέα Ματθάν και της γυναίκας του Μαρίας. Ο Ματθάν ιεράτευε επί της βασιλείας Κλεοπάτρας και Σαπώρου ή Σαβωρίου, βασιλιά των Περσών, και της βασιλείας Ηρώδου του Αντιπάτρου.