19 Ιουλίου, 2015

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;

 

Ανάμεσα στα πιο ειδεχθή ψέματα που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ως μονόδρομο τη συμφωνία θανάτου με τους δανειστές, είναι η δήθεν ανυπαρξία συναλλαγματικών διαθεσίμων ώστε να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Υπάρχουν λοιπόν, ή δεν υπάρχουν;

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 

Όλοι αυτοί που φωνασκούν ακόμα και σήμερα όπως κάποια κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ που γράφει σε κάποια Ιστοσελίδα του εξωτερικού ισχυριζόμενη ότι:Το 1/3 της Ελλάδος ανήκει στην Εκκλησία και αν ότι είναι μια Ακαδημαϊκός λυπούμεθα διότι ή είναι ανημέρωτη ή γνωρίζει την αλήθεια και την αποκρύπτει, διότι η Εκκλησία μέχρι σήμερα έχει δώσει το 96% της Περιουσίας της.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel ο Β. Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης, σε περίπτωση που δεχθεί πιέσεις να λάβει αποφάσεις που είναι ασυμβίβαστες με τα πολιτικά του πιστεύω.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

 

Η Ιαπωνία είναι η πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο και αγωνίζεται να ανακάμψει πάνω από δύο δεκαετίες στασιμότητας. Δεύτερη στην σχετική λίστα είναι η Ελλάδα, η οποία υποφέρει από μία οικονομική κρίση και ένα μή βιώσιμο χρέος, χωρίς αισιόδοξα σημάδια για έξοδο από την κρίση στο μεσο-μακροπρόθεσμο μέλλον.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην κατηγορία κινδύνου 4 για την εκδήλωση πυρκαγιών βρίσκονται την Κυριακή πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, καταγράφει σε εγκύκλιο της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. 

ΜΑΚΡΑΝ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

 

Με 21 μονάδες προηγείται η κυβέρνηση έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ. ε΄ 14-19

Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού μαθηταίς· Υμείς εστέ το φως του κόσμου. Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη∙ ουδέ καίουσι λύχνον και τιθέασιν αυτόν υπό τον μόδιον, αλλ’ επί την λυχνίαν, και λάμπει πάσι τοις εν τη οικία. Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς.

Η ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ... ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 

Η οργή κατά του Σόιμπλε ενώνει όλες τις παρατάξεις στη Γερμανία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit επισημαίνοντας πως "πολλοί πιστεύουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θέλει να τορπιλίσει το νέο πακέτο βοήθειας προς στην Ελλάδα ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη".