16 Ιουλίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ

 

Μονόδρομος δείχνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά την ηχηρή διαφοροποίηση υπουργών στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή. Ο ανασχηματισμός όπως όλα δείχνουν θα γίνει σήμερα, και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην απογευματινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ

 
To πόρισμα της Τρόικα: Πρόσθετα μέτρα ή μεγαλύτερο δάνειο!

Στο τρισέλιδο πόρισμά της για το ελληνικό πρόγραμμα ένα μεγάλο δίλημμα θέτει η Τρόικα: Θεωρεί ότι η κατάσταση στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιδεινωθεί σημαντικά και έτσι τα μέτρα 2,5% του ΑΕΠ δεν φτάνουν για τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1981-2011

 

Ήταν μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος,Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΗΛΙΘΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΔΑ

 

Στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ σχετικά με το εθνικό νόμισμα παίχτηκε το εξής.  Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάρδα -"Αν πράγματι χρησιμοποιήσουμε τα 20 δις που ισχυρίζεται ο κ. Λαφαζάνης οτι υπάρχουν στην ΤτΕ τότε την επόμενη μέρα η ΕΚΤ θα αρχίσει να τυπώνει νέα χαρτονομίσματα για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ακυρώνοντας έτσι όλα τα χαρτονομίσματα που υπάρχουν στη Ελλάδα, όποτε οι Έλληνες θα έχουν στα χέρια τους απλά σκουπίδια."

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – 39 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

 

Με 39 συνολικά απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά με 229 ψήφους υπέρ έγιναν νόμος του κράτους τα διαβόητα προαπαιτούμενα και όλα δείχνουν πως ανοίγει ο δρόμος για την συμφωνία. Μόνο 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν «ναι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΥΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ κ. ΑΡΒΕΛΕΡ

 

Στην ιστοσελίδα maga.gr δημοσιεύθηκε στις 18.10.2012 συνέντευξη της κ. Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, η οποία πρόσφατα περιήλθε σε γνώση μας μέσω παραπομπής που γίνεται σε αυτή στην ιστοσελίδα capital.gr της 3.4.2015.

ΠΡΟΣ ΛΗΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

 

Προς τη λήξη της φαίνεται να βαίνει η υποχρεωτική τραπεζική αργία που επεβλήθη στις 25 Ιουνίου. Ενώ οι τράπεζες διευρύνουν όλο και περισσότερο τις εργασίες που εκτελούν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών 73 φαρμακευτικών σκευασμάτων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στιγμές αναμονής μέχρι να αρχίσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια, αβεβαιότητας για την έκβαση της ψηφοφορίας, αλλά και έντασης στη διάρκεια της συζήτησης κατέγραψε ο φακός των φωτογράφων που παρέμειναν επί ώρες την Τετάρτη στη Βουλή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 50 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ!

 

Η Βρετανία επέμεινε ότι για την οποιαδήποτε συμβολή της στη χρηματοδότηση-γέφυρα της Ελλάδας θα χρειαστεί να έχει πλήρεις εγγυήσεις, ανέφερε σήμερα μια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι οι ανησυχίες του Λονδίνου έχουν εισακουστεί από τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους.

«ΣΦΑΓΗ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

 

Πίσω από τα χαμόγελα που χάρισαν για τις κάμερες και τους φωτογράφους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν αιχμές, υπονοούμενα και βαριές κατηγορίες ενώ έγινε και πρωτοφανής καυγάς Λαφαζάνη και Δραγασάκη. Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του περιέγραψε την κατάσταση και την μάχη που έδωσε στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης λέγοντας « τιμήσαμε την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την βούληση και την προσπάθεια για αμοιβαία επωφελή λύση».

ΠΑΡΙΣΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΗΠΑ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ

 

Συντονισμένη επιχείρηση να στριμώξουν στη γωνία το Βερολίνο και να τελειώνουν με τις κρυφές ατζέντες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαιτώντας άμεση και γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη, μετά τη διαρροή της εμπιστευτικής αναθεωρημένης έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τα IOUs για την χρηματοδότηση-γέφυρα που χρειάζεται η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν συνιστούν «μίνι Grexit», αλλά ένα τεχνικό εργαλείο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και αλλού, όπου υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας, όπως στην Καλιφόρνια.