14 Ιουλίου, 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 

Αρκετές αλλαγές στη φορολογία προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί στη Βουλή, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα. Το πολυνομοσχέδιο έχει τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM)» και υπογράφεται από τους υπουργούς: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Βούτση, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Νίκο Παρασκευόπουλο και Γιώργο Κατρούγκαλο. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλο το νομοσχέδιο στα Ελληνικά εδώ: Νομοσχέδιο.pdf
 


ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 
         Διαβάστε όλο το κείμενο συμφωνίας ΕΔΩ .....
 


ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

 

Απάντηση στα δημοσιεύματα που την θέλουν να παραιτείται από το αξίωμα της προέδρου της Βουλής, μετά τον σάλο που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στάση της στην ψηφοφορία της Κυριακής, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου «Δεν έχω καμία σκέψη για παραίτηση, τα δημοσιεύματα είναι εκ του πονηρού». Επιπλέον αφήνει αιχμές κατά των ΜΜΕ που δημοσίευσαν την είδηση, λέγοντας: «Δεν επιχείρησαν καν να τα διασταυρώσουν μαζί μου».

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Τη διαφωνία του με τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες κατέστησε σαφή ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είπε εκβιάστηκε και ήρθε αντιμέτωπος με «γερμανικό πραξικόπημα» στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα πάντως δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ: ΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

*"Εξορθολογισμό του ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να αυξηθούν τα έσοδα."Δηλαδή τσάκισμα του μικρομεσαίου και του αυταπασχολούμενου ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ TO ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ημέρα αποφάσεων σήμερα, Τρίτη, στον ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην ψηφοφορία της Τετάρτης για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής. Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ στην συνέχεια θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 
 Είναι μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών !!!

-Κεραυνοί» του κ. Γιάννη Βαρουφάκη κατά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία, τον φέρνει αντιμέτωπο με την επίσημη πολιτική, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία νέου φορέα.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ 8ο ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Έντονη είναι η φημολογία για σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες και την δημιουργία νέου κόμματος από τουλάχιστον 30 βουλευτές που έχουν αποστασιοποιηθεί από την προεδρική γραμμή του κόμματος. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί χθες Δευτέρα συνάντηση βουλευτών και στελεχών που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα, στην ΔΕΑ και την ΚΟΕ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 
  
Ελλάδα: Τη στάση που θα τηρήσουν στην ψήφιση των προαπαιτουμένων που ζήτησαν οι εταίροι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να καθορίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη συνεδρίαση της ΚΟ το πρωί (08:30) της Τρίτης. Ο Πάνος Καμμένος στήριξε τον πρωθυπουργό, κατήγγειλε τη στάση των δανειστών και τη συμφωνία, αλλά δεν ξεκαθάρισε πώς θα κινηθεί το συγκυβερνών κόμμα στο εξής.

FT: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ -ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ 'ΣΠΑΣΑΝ -«ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!»

 

Tην ώρα που χάραζε στις Βρυξέλλες, στις 6 το πρωί (σ.σ. 7 ώρα Ελλάδος) Ελλάδα και Ευρωζώνη έφθαναν μια ανάσα από το... διαζύγιο. Η στιγμή στη διαπραγμάτευση θρίλερ που η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά στο Grexit. Οι Financial Times μεταφέρουν όλο το παρασκήνιο.

ΣΤΕ: ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ Γ.Γ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Ως μη νόμιμο επέστρεψε το ΣτΕ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προέβλεπε την σύσταση και την οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Πρόκειται για γραμματεία που θα υποστήριζε το αρμόδιο όργανο για την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης. 

Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ"

 

Φως στις δραματικές στιγμές που λίγο έλειψε να φέρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ ρίχνει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για τις συζητήσεις που εκτυλίχθηκαν στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ… ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

 

Πριν ακόμα περάσουν δέκα ημέρες από την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου από τους καναλάρχες για το δημοψήφισμα και πλέον έχοντας διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει την κατά μέτωπο επίθεση στους καναλάρχες.