13 Ιουλίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ)

 

Τo Eurogroup υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για μία δυνητικά μελλοντική συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να κάνουν κτήμα τους το πρόγραμμα. Η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να κριθεί από τις δεσμεύσεις τους σε αυτές τις πολιτικές.

82-86 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Νέο δάνειο της τάξης των 82 με 86 δισ. ευρώ υπολογίζει το Eurogroup ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία, εκ των οποίων τα 7 δισ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 20 Ιουλίου ώστε να αποπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις προς το εξωτερικό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η κυβέρνηση θα περάσει τους νόμους που τίθενται ως προαπαιτούμενα.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Μια σκληρή συμφωνία που διώχνει το Grexit αλλά που δημιουργεί μεγάλες υποχρεώσεις στην Ελλάδα καθώς και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το αναπτυξιακό πακέτο που προβλέπεται τα επόμενα χρόνια, έκλεισε μετά από μια Σύνοδο Κορυφής θρίλερ.

ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ Η ΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ MEΤΑ TO ΝΕΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

 

Οι επόμενες 72 ώρες θα είναι κρίσιμες για την ίδια την χώρα. Το νέο τελεσίγραφο που έδωσαν οι "εταίροι" στην "εταίρα" τους εξ Ελλάδος κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού Eurogroup, ήταν σαφές. Ή φέρνει μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο νομοθετεί τις απαιτήσεις των δανειστών για συντάξεις, εργασιακά, ΦΠΑ, φόρους και ιδιωτικοποιήσεις.

ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 
 ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

Κέρδη και ζημίες μετρά ο Πρωθυπουργός στη δραματική σύνοδο Κορυφής η οποία μετρά ήδη πάνω από 15 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν γίνει τέσσερις διακοπές για επιμέρους διαπραγματεύσεις.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Να κλείσει άμεσα μέχρι την Πέμπτη εκκρεμότητες ώστε να μπει η βάση για τη νέα δανεική σύμβαση από τον ESM καλείται η κυβέρνηση, με τα μέτρα να έρχονται εσπευσμένα στη Βουλή από τη Δευτέρα του πρωί. Το πρώτο κύμα μέτρων θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σκληρό μήνυμα κατά των εταίρων έστειλε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, με φόντο τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση στη μαραθώνια συνεδρίαση των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. «Οι 'Ταλιμπάν' απαιτούν την ταπείνωση της χώρας» έγραψε.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ

 

«Πόνο και δάκρυα» επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στους 100.000 μεγαλοκαταθέτες οι οποίοι από το ξέσπασμα της κρίσης έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ, και εμφανίζονται, αρκετοί από αυτούς, ως οπαδοί της δραχμής, έχοντας - δικαιολογημένα - το λόγο τους…. Να εξαγοράσουν, μπιρ παρά, ότι πετάει και κινείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ…

 

Αν βρίσκεσαι στην ίδια χώρα πολλά χρόνια (είμαι συνολικά, αν και διακεκομμένα, στην Αγγλία δεκατρία χρόνια) δεν αισθάνεσαι πλέον μετανάστης αλλά Έλληνας της διασποράς… Αυτό σημαίνει ότι βλέπεις τα πράγματα από μια κάποια απόσταση, ίσως γιατί ξέρεις ότι ποτέ δεν θα ξαναγυρίσεις πίσω.

SPIEGEL: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ GREXIT

 

Με νέο του άρθρο, το περιοδικό Spiegel επιχειρεί να «μεταφράσει» την αυστηρή στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απέναντι στην Ελλάδα και την επιμονή του στο Grexit. Ο Σόιμπλε, αναφέρει το περιοδικό καθοδηγείται από το την οργή του έναντι της πολιτικής της Ελλάδας.

Η PAX GERMANICA ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι παίζουν κορώνα - γράμματα το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου - Καμία αναπτυξιακή προοπτική δεν έχουν τα μέτρα που ζητούν να ψηφίσει η κυβέρνηση με διαδικασία fast truck - Πετούν στα σκουπίδια την ετυμηγορία του ελληνικού λαού για εθνική αυτοδιάθεση και σκύβουν το κεφάλι στον παραλογισμό της Γερμανικής επέλασης.