11 Ιουλίου, 2015

ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ AΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ

 

Η τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος παίζεται στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να προετοιμάζεται για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής αναμένοντας το αποτέλεσμα του αποψινού Eurogroup, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλείται να περάσει διά πυρός και σιδήρου ώστε να λάβει το «πράσινο φως» για το πακέτο σκληρών μέτρων.

ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

 

Τον τάφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου προσκύνησε πριν από λίγα λεπτά ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βαρθολομαίος την στιγμή που προσκύνησε τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο ήταν φανερά συγκινημένος που τον αξίωσε ο Θεός να εορτάσει τον πρώτο επίσημο εορτασμό του.''Ο Άγιος Παΐσιος είναι κοντά μας'', τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.


Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROGROUP

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το πιο κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα έχει αρχίσει. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσουν στις 4 προκειμένου να αποφασίσουν αν θα δώσουν το «πράσινο φως» στην ελληνική πρόταση ώστε να Αθήνα και εταίροι να ξεκινήσουν και πάλι να διαπραγματεύονται και να αποτραπεί το «μαύρο» σενάριο του Grexit.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σε τέτοιες στιγμές οφείλουμε να δρούμε και να μιλούμε

Με θεσμική ειλικρίνεια και πολιτική παρρησία.

Οφείλουμε να αναλαμβάνουμε ο καθένας κι η καθεμιά την ευθύνη που μας αναλογεί

Να θωρακίζουμε, όπως η συνείδησή μας μας υπαγορεύει, τα ιερά, τα ακατάλυτα, τα αδιαπραγμάτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού και της κοινωνίας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

 

Με 251 «ναι»: Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης: Με 251 "ναι", 32 "όχι" και 8 "παρών" ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ΕΜΣ - 8 παρών, 7 απόντες και 2 όχι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Σήμερα Σάββατο, στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας, το Eurogroup, την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής των «28» - Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της βουλής για την πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
 


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχαν στη ονομαστική ψηφοφορία της Ολομέλειας, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 

Κύριες και Κύριοι Βουλευτές

"Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα σε αυτήν την θέση, ίσως τις κρισιμότερες μέρες της μεταπολιτευτικής ιστορίας κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα την συνείδησή μου για να διεκδικήσω το δίκιο του λαού και τα εθνικά συμφέροντα. Έξι μήνες έχω πράξει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, πολλές φορές σε συνθήκες απειλών και εκβιασμών. Νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, ότι σε αυτές τις συνθήκες ανέλαβα ρίσκο, δεν λογάριασα προσωπικό πολιτικό κόστος, δεν προσπάθησα να εξασφαλίσω εύκολη παραμονή μου στην εξουσία.

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

 

Καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία είχε η επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ειδικά στη «σύγχρονη ατμομηχανή», τον τουρισμό. «Βουτιά» έως 40% σημειώθηκε μετά την εφαρμογή του capital control στις νέες κρατήσεις, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των αφίξεων ξένων τουριστών το επόμενο τρίμηνο. Την ίδια ώρα, εικόνα κατάρρευσης εμφανίζει ο εσωτερικός τουρισμός.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Δύο πλοία συγκρούστηκαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς όμως να καταγραφούν τραυματισμοί. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι, όταν το Ο/Γ - Φ/Γ «Eurogargo Trieste» σημαίας Μάλτας, το οποίο προερχόταν από την Νάπολι Ιταλίας, προσέκρουσε με την πρωραία δεξιά πλευρά του στην πρυμναία αριστερή πλευρά τού Ε/Γ -Ο/Γ «Hellenic Spirit», το οποίο ήταν παραβεβλημένο στη θέση Α της λιμενικής εγκατάστασης.

Ο ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ

 

Είναι Βαυαρός και προεδρεύει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (αδελφό κόμμα με τη Ν.Δ.). Ονομάζεται Μάνφρεντ Βέμπερ. Τυγχάνει και προσωπικός φίλος με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ίσως αυτή η φιλία του να τον έχει οδηγήσει σε κατάσταση σύγχυσης. Ίσως έχει πιστέψει ότι πολιτεύεται στην Ελλάδα και προσπαθεί να κάνει «δομική» αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

REUTERS: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 10-14 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 10-14 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ακόμα και αν επέλθει συμφωνία με τους πιστωτές. Aυτό υποστηρίζει ανώτατος Έλληνας τραπεζικός αξιωματούχος, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο πρακτορείο Reuters.

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΛΕΙΔΙ»

 

Η πρώτη αποτίμηση του ελληνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων είναι θετικό, αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI.

TELEGRAPH: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

 

Η Γαλλία και η συνεισφορά της στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων είναι πολύτιμες τις τελευταίες ώρες. Η Γαλλία, όπως φαίνεται, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες τις τελευταίες ώρες προκειμένου να επέλθει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.