10 Ιουλίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΞΙΦΟΥΛΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θεωρείται ο πιο στενός σύμμαχος της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Ωστόσο, στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε μια απομείωση του ελληνικού χρέους, προς λύπη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αναφέρει η γερμανική Die Welt.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΞΙΩΝ;

 

«Το δικαίωμα να πηγαίνουμε στην κάλπη και να ψηφίζουμε ναι ή όχι, είναι αναμφισβήτητα μια δημοκρατική διαδικασία. Οι διαδικασίες όμως από μόνες τους, δεν είναι η ψυχή, η καρδιά και το πνεύμα της δημοκρατίας. Η ψυχή, η καρδιά και το πνεύμα της δημοκρατίας είναι αποκλειστικά και μόνο η ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΛΕΕΙ ΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο για έναν προϋπολογισμό λιτότητας €13 δις σε μια έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία χρέους με τους πιστωτές της ΕΕ. Η πρόταση που εστάλη στις Βρυξέλλες χθες το βράδυ αφορά στην εξοικονόμηση περίπου €13 δις με οριζόντιες περικοπές.

ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 
Η συζήτηση του νομοσχεδίου με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η διαδικασία συζήτησης για την εξουσιοδότηση της Βουλής στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, στη βάση του κειμένου της πρότασης. Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση την κατέθεσε ως σχέδιο νόμου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
 



ΤΟ NON PAPER ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

1.Η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [ESM] αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια. Και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Αναλυτικά το νομοσχέδιο και η αιτιολογική έκθεση που κατατέθηκαν στη Βουλή - Δεν έχουν υπογράψει Καμμένος-Λαφαζάνης - Η Ελλάδα ζητεί δάνειο 53,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ως τις 30.6.2018 - Αρχίζει σήμερα η συζήτηση στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου.

ΟΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Η έκθεση που απεστάλη στην Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον πρόεδρό της, Γιάννη Στουρνάρα περιείχε σημεία που φαίνονται να δικαιώνουν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, Σαμαρά-Βενιζέλου και να χρεώνουν το βάρος της… αβεβαιότητας σε αυτήν των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

 

Κύριε Πρόεδρε
«Λόγω της κρίσιμης κατάστασης της Χώρας μας και λόγω της μεγάλης διάστασης των απόψεων, τις οποίες οι πολιτικοί των άλλων Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης προσπαθούν να περάσουν στους δικούς τους λαούς, θεώρησα ότι υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος, οφείλω να ενημερώσω τους ομολόγους μου των λοιπών Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης, κατά τρόπο αντικειμενικό, αμερόληπτο και ειλικρινή, όπως επιβάλει η δικαστική μου ιδιότητα αναφορικά με τις θέσεις του ελληνικού λαού και με την κατάσταση της Ελλάδος.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

Στις 8:00 συνεδριάζει ταυτόχρονα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει πριν από τη Βουλή το πράσινο φως στο κυβερνητικό επιτελείο για να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες και τη σύναψη της συμφωνίας.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: «Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ»

 

Όλο και πιο έντονες γίνονται οι συζητήσεις στα γερμανικά ΜΜΕ για το μέλλον της Ελλάδας εντός ή εκτός της Ευρωζώνης. Ο οικονομολόγος Ρούντολφ Χίκελ τάσσεται κατά του Grexit και της λιτότητας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο ραδιόφωνο WDR μίλησε για την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια αλλά και για το μέλλον της:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στις Βρυξέλλες βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια προσπάθεια να συνδράμει στην προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία για την Ελλάδα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 

Το πρώτο «ΟΚ» πήρε από τους Θεσμούς (Τρόικα) το κείμενο που έστειλε αργά το βράδυ της Πέμπτης η ελληνική κυβέρνηση, και το οποίο περιλαμβάνει την πρόταση για συμφωνία.

Η NSA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΟΛ ΣΡΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

 

H Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) υπέκλεπτε επί χρόνια τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έκαναν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πιο στενοί συνεργάτες της, ενώ κατασκόπευε το προσωπικό των προκατόχων της, αποκάλυψε σήμερα ο ιστότοπος WikiLeaks.

Ο ΤΟΥΣΚ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Υπέρ μίας λύσης που θα είναι win win τάσσεται πλέον ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Πέμπτης σπάει το «μπλοκ» που έχει στήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την απομείωση του ελληνικού χρέους.