09 Ιουλίου, 2015

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ (Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ)

 
Κύριε Παπαχρήστου
Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα σας  να εκφράζετε τις απόψεις σας μέσα από την Ιστοσελίδα σας. Την αντίδραση μου όμως προκαλεί το περιεχόμενο των γραφομένων σας και εξηγούμαι: Ένας έγκυρος και έμπειρος δημοσιογράφος ποτέ δεν αποκαλεί τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 48 ΩΡΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Πυρετός διαβουλεύσεων πραγματοποιείται ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες με στόχο να επιτευχθεί επιτέλους ο «έντιμος συμβιβασμός» που επιζητά τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι της.

ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Δεν είναι μια απλή Πέμπτη. Είναι η ημέρα που η Ελλάδα θα πρέπει να παραδώσει ένα λεπτομερές οικονομικό πακέτο μέτρων που πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι αξίζει να την κρατήσουν στο ευρώ. Κοινώς: η Ελλάδα θα κυκλοφορεί ένα όπλο στον κρόταφο. Το χρονικό όριο που έχει μέχρι να μάθουμε αν κάποιος την πυροβολήσει ή αυτοκτονήσει, είναι το βράδυ της Πέμπτης.

TΡΙΣΕ: ΤΟ GREXIT ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ

 

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, θα είναι μία «ελληνική απόφαση», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ. Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχε επικριθεί για το ρόλο του στην ιρλανδική κρίση, δήλωσε στο Reuters:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση και απορρίπτοντας τα σενάρια περί κρυφού σχεδίου για επιστροφή στη δραχμή. Για την ψήφιση των μέτρων ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά υπάρχει ιστορική ευθύνη.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ

 

Ένας Τούρκος εντοπίστηκε από το Λιμενικό της Σάμου στη βραχονησίδα «Κουνέλι» και φέρεται ως ο χειριστής – διακινητής της λέμβου, η οποία μετέφερε παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς και βυθίστηκε χθες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Για το τραγικό περιστατικό στήθηκε χθες ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου.

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΝΟΣ GREXIT»

 

«Μια έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν μοιραία μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τη Γερμανία», εκτίμησε ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρσελ Φράτσερ, ενώ χαρακτήρισε «αυταπάτη» την άποψη ότι ένα Grexit θα αποτελέσει λύση στην κρίση στην Ελλάδα, σε άρθρο σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Die Welt.

DIE ZEIT: ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

 

Μπορεί για κάποιους είτε από στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, να μοιάζει η Ελλάδα με ακυβέρνητο καράβι που ο καπετάνιος, Αλέξης Τσίπρας κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ο συντάκτης της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας, Die Zeit, πιστεύει στον κ. Τσίπρα και μάλιστα πιστεύει πως παίζει πολύ έξυπνα το «παιχνίδι του φοβισμένου κοτόπουλου» («chicken game») και στο τέλος θα «πάει ταμείο».

AΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕ ΣΟΙΜΠΛΕ!

 

Σίγουρα διαθέτει άποψη. Σίγουρα εκφράζει τη γνώμη του με αποφασιστικότητα και εν μέρει πειθώ. Πάσχει όμως στην εφαρμογή των θεωριών του. Ωστόσο, πάντα υπάρχει ανοικτό το μονοπάτι που οδηγεί τους ανθρώπους στον πραγματικό προορισμό τους. Ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκίνησε συνεργασία με τη γνωστή διεθνή ιστοσελίδα γνώμης Project Syndicate, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την τελευταία.