08 Ιουλίου, 2015

ΖΗΤΑ ΝΕΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Νέα αίτηση για 3ετές δάνειο που θα συνοδεύεται από πρόγραμμα (MOU) έστειλε η κυβέρνηση προς τον ESM. Η αίτηση που υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητά χρηματοδότηση η οποία θα καλύψει  τις  δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά και τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος. 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 
      Διαβάστε ολόκληρη την Ομιλία του Πρωθυπουργού ΕΔΩ....

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

 

Οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη το πρωί ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ προκαλούν αρνητική έκπληξη. Και δεν μπορούν ούτε «ανθρώπινα» να γίνουν αποδεκτές, αλλά ούτε και «πολιτικά» να έχουν ισχύ. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά και κανένας άλλος, να ζητάει από μια κυρίαρχη χώρα και τον πρωθυπουργό της να του εξηγήσουν τι σημαίνει το 61%!.

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΟΝΟΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΙ;

 

Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατοικοεδρεύει σε τούτη τη χώρα. Γιατί αν κατοικούσε θα έπρεπε να είχε ακούσει το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αν το είχε ακούσει θα ήταν αδύνατο να προχωρήσει σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΝΑΙ για να συμφωνήσουν τι;

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Απευκταίο από όλες τις πλευρές θεωρεί το Grexit η ελληνική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές είναι εφικτή μέχρι την Κυριακή, που έχει τεθεί ως τελική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένων και των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, βάσει των οποίων την Κυριακή κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. 

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: «ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΑΚΟΜΑ;»

 

Λένε ότι λίγο πριν πεθάνεις πέφτει μπροστά σου ένα κινηματογραφικό πανί και βλέπεις τις σκηνές που σημάδεψαν τη ζωή σου. Ως χώρα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να ζήσουμε το εσχατολογικό μας σενάριο με το ρολόι στο χέρι. Να μετράμε στιγμές και να μοντάρουμε σκηνές από την ταινία της κοινής μας ζωής.

ΝΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ

 

1)Μαγνήσιο:…Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΕΥΡΩ!

 

Ενώ το φυσικό χρήμα στερεύει στην Ελλάδα, το ερώτημα που ακούγεται όλο και πιο πολύ είναι: δεν μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει χρήμα (ευρώ... για την ώρα); Η απάντηση είναι πώς ναι, η Ελλάδα τεχνικά μπορεί να τυπώσει ευρώ!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

 

Τα πρώην κομμουνιστικά κράτη, που μάζεψε η Μέρκελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ανατολικοευρωπαίοι υποτελείς της, εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορήθηκε ότι αποσταθεροποίησε όλο αυτό το διάστημα το κοινό νόμισμα.