07 Ιουλίου, 2015

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Β.ΠΟΥΤΙΝ

 

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν απευθύνθηκε εμμέσως στον ελληνικό λαό με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο και εξέφρασε την στήριξή του στους Έλληνες προκειμένου να ξεπεραστούν οι τρέχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με το βλέμμα στραμμένο στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-εταίρων αλλά και στις εσωκομματικές διεργασίες που άνοιξε η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένων των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, οι πληροφορίες τοποθετούν την εκλογή νέου προέδρου το φθινόπωρο.

ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Εναλλακτικούς δρόμους, με τους οποίους η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να γίνει νόμιμα, αναζητούν στην ΕΕ, σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ. «Ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει πει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να φύγει από την ευρωζώνη γιατί στις Συνθήκες της ΕΕ δεν υπάρχει τίποτα που να επιτρέπει την έξοδο από τη νομισματική ένωση.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ

 

Τα μάτια του πλανήτη δεν είναι μόνο στραμμένα στην Ελλάδα. Όλοι κοιτάζουν και προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, στους ώμους της οποίας βρίσκεται μεγάλο μέρος του βάρους του ελληνικού προβλήματος.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

 

Από το μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα περάσουν οι καταγγελίες για παρέμβαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την παραμονή του δημοψηφίσματος. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

PODEMOS: ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Έλληνες πολίτες είπαν «όχι» στη πολιτική της λιτότητας ως τρόπο επίλυσης της οικονομικής κρίσης, δηλώνει ο Ισπανός ηγέτης του κινήματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, σπεύδοντας ωστόσο, να επισημάνει ότι θα ήταν λάθος να συγκρίνει κανείς την Ελλάδα με την Ισπανία.