06 Ιουλίου, 2015

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

ΚΥΚΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ELΑ

 

Ραγδαία επιδεινώνεται η εικόνα στις τράπεζες καθώς εκατοντάδες ΑΤΜ βρίσκονται, πολλά από το Σαββατοκύριακο, εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης χαρτονομισμάτων ενώ μη ρεαλιστική χαρακτηρίζεται κάθε σκέψη για τη λειτουργία των τραπεζών αύριο.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η τετράωρη μέχρι στιγμής σύσκεψη διεκόπη για λίγη ώρα προκειμένου ο Προκόπης Παυλόπουλος να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Φρανσουά Ολάντ Επικοινωνία Τσίπρα με Πούτιν.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΙΣΩΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Στην αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος προτίθεται να προχωρήσει ακόμη και εντός της μέρας ο  Αλέξης Τσίπρας. Η παραίτηση   Βαρουφάκη, έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, εκτός όμως του κ. Βαρουφάκη, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ακόμη υπουργοί υφυπουργοί, που είναι “κομμένοι” από το Μαξίμου και αναμένεται να αντικατασταθούν.
 


ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Σταθερό στην άποψή του ότι η διαγραφή του ελληνικού χρέους, παρά τα όσα διατείνεται το ΔΝΤ, παρέμεινε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Στην ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε χαρακτηριστικά:

ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΛΙΚΑ;

 

Στο χθεσινό δημοψήφισμα 61,3% ψήφισε ΟΧΙ και 38,7% ψήφισε ΝΑΙ. Σάρωσε το ΟΧΙ παρά κι ενάντια σε Θεούς και δαίμονες. Ωραία. Αν ακούσει όμως κανείς τα παπαγαλοκάναλα και τους δημοσιοκάφρους, που όλο το προηγούμενο διάστημα οργίασαν εναντίον του ΟΧΙ, τώρα μας λένε ότι δεν τρέχει τίποτε. Είτε ΝΑΙ ψήφισε ο ελληνικός λαός, είτε ΟΧΙ, είναι το ίδιο και το αυτό. Ψήφισε υπέρ της Ευρώπης. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε κάτι καταπληκτικό: "Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα: 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΟΧΙ

  

Ο ναζισμός και ο φασισμός γεννήθηκε σε μια Ευρώπη όπου οι πιο ισχυροί τραπεζίτες και χρηματιστές ήθελαν να καθυποτάξουν λαούς και χώρες υπό καθεστώς μόνιμης ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Το 1929 έριξαν την ευρωπαϊκή οικονομία στα βράχια γιατί απαιτούσαν να πληρωθούν χρέη που ήταν αδύνατο να πληρωθούν παρά μόνο με το αίμα των λαών.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

 

«Δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι, στηλιτεύοντας τις «απαράδεκτες» δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και τις πολιτικές της τρόικας στην Ελλάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποιείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τη Νέα Δημοκρατία είναι παρών ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά. Στο συμβούλιο δεν μετέχει ο γγ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος.

EΝΑ GREXIT ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ «ΤΡΥΠΑ» ΔΙΣ. ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

«Τρύπα» δισεκατομμυρίων θα ανοίξει στον γερμανικό προϋπολογισμό πιθανό Grexit όπως έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν, αναφέρει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Υπέρ της άμεσης επανάληψης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για μια βιώσιμη συμφωνία τάσσονται πλέον αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες στο σημερινό δημοψήφισμα, με τον Ματέο Ρέντσι να δηλώνει ότι η Μέρκελ πρέπει να ανοίξει την πόρτα των συνομιλιών με την Ελλάδα.

ΟΙ ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ο διεθνής συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε το Σάββατο με δεκαέξι αεροπορικές επιδρομές τζιχαντιστές στην πόλη Ράκα, την πόλη που έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.