05 Ιουλίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

 

«Τα παιδιά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε». Με αυτά τα λόγια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε στους εκατοντάδες προσκεκλημένους, που παρακολούθησαν μια μοναδική μουσική βραδυά στο ανοιχτό θέατρο των Οινοφύτων, στους πρόποδες του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

"Καλοκαίρι σημαίνει Κατασκήνωση" είναι το σύνθημα του Γραφείου Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το φετεινό καλοκαίρι και ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη από τις 8 συνολικά κατασκηνωτικές περιόδους και κατασκηνωτικά προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πατρός μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΒΟΜΒΑ

 
Η εγκληματική συμμορία, η οποία ακούει στο όνομα Τρόικα, ενώ είναι εντελώς απαράδεκτο να αποκαλείται Θεσμός, προκάλεσε μία ιστορικά μοναδική παγκοσμίως οικονομική καταστροφή στην πατρίδα μας – σε συνεργασία με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....  


ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΟΧΙ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ

 

Στην πιο αυστηρή του προειδοποίηση για τις συνέπειες ενός «όχι» στο δημοψήφισμα, προχώρησε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση νέου νομίσματος, αφού όπως εξηγεί, το ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 
  
Μετά από πέντε μήνες εντατικών συνομιλιών και σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της πιστωτές  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ ΔΝΤ για να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την αποδέσμευση των κεφαλαίων διάσωσης, την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, επιδόθηκε στην Ελλάδα μια πρόταση  τελεσίγραφο προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό.

ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΦΗΣΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

 

Ενοχλημένη και απογοητευμένη είναι η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ από την στάση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel, η καγκελάριος εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό μιλώντας σε εμπιστευτικό περιβάλλον πίσω από τις κλειστές πόρτες στο πλαίσιο της κεντρικής επιτροπής του CDU.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη την έκθεσή του για την βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ο κ. Τσίπρας βγήκε δημόσια και την υιοθέτησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Να τι είπε σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό: Ένα γεγονός βαρύνουσας πολιτικής σημασίας. Είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ

 

Ποιοι το φοβούνται και γιατί; τι κρύβεται πίσω από την πεισματική άρνηση των ευρωπαίων; Ο ρόλος της Καγκελάριου Μέρκελ και ο μεγάλος σαρωτικός ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.Η Ελλάδα μπαίνει σε μια περίοδο ιστορικών δεδομένων. Ενδεχομένως και σε αχαρτογράφητα νερά.  Σκοτεινά θολά  και βρόμικα νερά. Βρισκόμαστε  πιθανότατα μπροστά σε ιστορικές αλλαγές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το ίδιο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, ευρωπαϊκή.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Ματθ. η΄ 28 - θ΄ 1
Και ελθόντι αυτώ εις το πέραν εις την χώραν των Γεργεσηνών υπήντησαν αυτώ δύο δαιμονιζόμενοι εκ των μνημείων εξερχόμενοι, χαλεποί λίαν, ώστε μη ισχύειν τινά παρελθείν δια της οδού εκείνης. Και ιδού έκραξαν λέγοντες• τι ημίν και σοι, Ιησού υιέ του Θεού;

ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 

Τρία είναι τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι γράφουν με greeklish «Oxi-Nai». Πρώτο σενάριο: Η χώρα αποφασίζει «Ναι» και ο Τσίπρας παραιτείται

ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ: «ΓΥΡΝΑΩ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ – ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!»

 

Προφανώς και πρόκειται περί κάποιου διαταραγμένου ανθρώπου και μεμονωμένου περιστατικού. Σαφώς και δεν εκφράζει τον μισό ελληνικό λαό που τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ. Αποτελεί όμως κραυγαλέα απόδειξη πώς το δημοψήφισμα έχει καταφέρει να διχάσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ενώ σε κάποιους ανισόρροπους ήδη έχει δημιουργήσει συνθήκες εμφυλίου πολέμου. Ο Ν.Α., όπως είναι τα αρχικά του ονόματός του, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:

ΡΕΝΤΣΙ: Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Να υπεραμυνθεί των πολιτικών του ισχυριζόμενος ότι πλέον η Ιταλία δεν είναι «ασθενής» στην Ευρώπη, επιχείρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, εμπλέκοντας στις δηλώσεις του και την Ελλάδα.