04 Ιουλίου, 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 
Στο 0,6% η διαφορά - Ένας στους 10 Έλληνες δηλώνει αναποφάσιστος -Τι επιλέγουν οι πολίτες αναλόγως αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΧΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ. Τρεις στους 4 λένε «ναι» στο ευρώ - Λανθασμένη θεωρεί το 48% την απόφαση για δημοψήφισμα. Σκληρό «ντέρμπι» με μικρό προβάδισμα του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής καταγράφει μεγάλη δημοσκόπηση της Alco στην οποία αποτυπώνεται ο μεγάλος διχασμός αλλά και η υψηλή σύγχυση στην κοινή γνώμη που προκαλείται από την κυβερνητική πρωτοβουλία. Διαβάστε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ.... 


ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΟΧΙ

 

Αύριο Κυριακή 5η Ιουλίου καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε σ' ένα απλό δίλημμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της απελπισίας, του αδιεξόδου, της καταράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ή Όχι; 

ΣΤΕ: ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το δημοψήφισμα της Κυριακής, απορρίπτοντας την προσφυγή των δύο πολιτών κατά της συνταγματικότητάς του.  Ετσι, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά, αφού οι 21 σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο πολιτών για ακύρωσή του.

BLOOMBERG ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 0,5% ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ “ΟΧΙ” ΤΟ 81% ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

 

Σε νέα δημοσκόπηση που δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής το «Όχι» προηγείται με 43% ενώ «Ναι» λέει το 42,5% των ερωτηθέντων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;

 

Τελικά, τι σημασία έχει το νόμισμα, αν δεν εξελιχθεί η κοινωνία μας; Μεταξύ των αμέτρητων σκέψεων αυτές τις παράξενες και πρωτόγνωρες μέρες είναι η υποψία ότι είτε παραμείνουμε στο ευρώ, είτε επιστρέψουμε στη δραχμή, είτε συνδεθούμε με το δολάριο, ίσως δεν έχει σημασία, όσο να εξελιχτούμε πολιτισμικά και σε επίπεδο παιδείας.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει το χαμόγελό του για την κρίση η οποία έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ευρείας κλίμακας επίθεση εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι τζιχαντιστές, υπό την ηγεσία της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, για να καταλάβουν ολόκληρο το Χαλέπι, την άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της χώρας στο βόρειο τμήμα της που είναι μοιρασμένη ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

O EFSF ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε να μην κάνει άμεσα απαιτητό το σύνολο των δανείων προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως διατηρεί αυτό δικαίωμα το οποίο θα εξετάσει σε δεύτερο χρόνο.