03 Ιουλίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: ΤΟ “ΝΑΙ” ΚΑΙ ΤΟ “ΟΧΙ” ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η “μάχη” είναι οριακή καθώς η διαφορά είναι κοντά στη μιάμιση μονάδα, μέσα στο όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους. Η διαφορά μεταξύ του “ναι” και του “όχι” σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Το Έθνος είναι 1,4%.

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΝΑΙ

 

Τα τρία έγγραφα των θεσμών που διέρρευσαν την 1η Ιουλίου στην βρετανική εφημερίδα Guardian και τη γερμανική Süddeutsche Zeitung το λένε ξεκάθαρα: ακόμη και με πλήρη υποταγή σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και με εξωπραγματικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο ούτε το 2030.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

 

«Η πορεία της Ελλάδας εντός Ευρώπης και εντός ευρωζώνης είναι εθνικός μονόδρομος, και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το πρωΐ με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ TIMES

 

Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα cent σε νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα The Times. Η εφημερίδα τονίζει, όπως αποκάλυψε ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα πάρει χρήματα γιατί η Γερμανία θα μπλοκάρει τη συμφωνία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με δύο μεγάλες και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, θα πέσει το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δύο απόψεων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία λόγω των δύο συγκεντρώσεων σε Σύνταγμα και Καλλιμάρμαρο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

 

Η κυβέρνηση με εγκληματικά λάθη ή "λάθη" που έκανε αυτούς τους πέντε μήνες που κυβερνά, στην κυριολεξία έχει καταβροχθίσει το όποιο πολιτικό της κεφάλαιο. Η επόμενη μέρα, ακόμα και αν το δημοψήφισμα της έδινε το... σταλινικό 95% στο ΟΧΙ, θα είναι για την κυβέρνηση πολλαπλάσια πιο δύσκολη από την κωμικοτραγική περίοδο των τελευταίων ημερών. Την επόμενη μέρα θα φύγει το κωμικό και θα μείνει μόνο το τραγικό!

ΤΟ BLOOMBERG ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Τις επιλογές αλλά και την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου παρουσιάζει το Bloomberg. Διαφαίνεται ότι εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «όχι» τότε το Grexit είναι και το πιο πιθανό σενάριο, ενώ εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «Ναι», τότε η πιθανότητα ενός Grexit μειώνεται αισθητά.

ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ

 

Απίθανη θεωρεί την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ενώ όπως λέει, αν η ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει την επιστολή 2 μέρες νωρίτερα, ίσως είχε γίνει ήδη παράταση του προγράμματος.

ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Δημοψήφισμα για να ερωτηθεί ο γερμανικός λαός για τη λιτότητα, στα πρότυπα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ζητά η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Passauer Neuen Presse".