01 Ιουλίου, 2015

ΟΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Προς 
τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Προς
τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι
Προς 
την διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας όσον αφορά τη λίστα των Prior Actions (προαπαιτουμένων) της Staff Level Agreement όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ... ΧΘΕΣ!

 

Με non paper η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται ότι αποδέχθηκε χθες την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, στις 28 Ιουνίου, θέτοντας από μόνη της πλέον άσκοπο το δημοψήφισμα της Κυριακής, διευκρίνισε όμως ότι δεν την αποδέχθηκε πλήρως. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: "Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

BBC: AΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τις εξελίξεις γύρω από την τραπεζική αργία αλλά και τις επιλογές που έχει η χώρα και τις συνέπειες του «ναι» και του «όχι» δημοσιεύει σε εκτενές άρθρο του το BBC.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους. Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά. Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ 1.293 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

Μετά τον Αριστείδη Μπαλτά που διόρισε περίπου 1000 άτομα στα ΑΕΙ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επαναδιόρισε στους δήμους στους οποίους υπηρετούσαν, πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα ή απολυθούν, 1.293 σχολικούς φύλακες. Αυτό το όργιο διορισμών κορυφώνεται λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

 

Με ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι διορισμοί των Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και Ιωάννη Μπενίση, συντρόφου της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε αντιστοίχως.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ...

 

Σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μίλησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προβαίνοντας σε μια σιβυλλική δήλωση. Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν ήθελε να πει πολλά για το τι συμβαίνει μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών, ωστόσο, περιορίστηκε στο να πει:

ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GREXIT

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε βουλευτές στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να φύγει από την ευρωζώνη εάν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσαν τρία πρόσωπα που ήταν παρόντα στη συνάντηση.