30 Ιουνίου, 2015

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

 

Με την ισχύ του υφιστάμενου προγράμματος να λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κυβέρνηση και δανειστές λαμβάνουν θέση μάχης εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Μετά και τις διαδοχικές τοποθετήσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, είναι φανερό ότι οι εταίροι συντονίζουν τις κινήσεις τους, επιχειρώντας να αυξήσουν τις πιέσεις προς την Αθήνα.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ - ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 

H χρεοκοπία, ή αλλιώς πτώχευση, ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της (εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους).

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε εχθές στις 9.30 το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο προεδρικό μέγαρο.

Κ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: «ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»

 

Επιστολή που είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τις 19 Μαρτίου, η οποία «προέβλεπε τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις», έδωσε στη δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 850 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 

Με απόφαση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης αναμένεται να ανοίξουν την Πέμπτη 850 καταστήματα 4 συστημικών τραπεζών προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους συνταξιούχους δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, ανακοίνωσαν πηγές της αντιπροεδρίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Σε νέα ματαίωση της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προχώρησε η κυβέρνηση. Η καθιερωμένη για την Δευτέρα ενημέρωση μετατέθηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, όμως έγινε γνωστό ότι αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί. Μία ακόμα παρέμβαση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου: «Αν πράγματι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για την επανέναρξη του διαλόγου έχει κάποια στέρεα βάση, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την απορρίψει» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η κοινή θέση Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνκερ, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε σήμερα, για τον χαρακτήρα παραμονής ή μη της χώρας στο ευρώ του επερχόμενου δημοψηφίσματος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα. Η τελευταία μπορεί να απάντησε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με μία αιχμή για την ορθότητα και κυρίως για την «ειλικρίνεια» των όσων είπε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν.

ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν 15 βουλευτές της ΝΔ καλώντας να απαντήσει εάν «υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησής ή/και βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση οι οποίοι έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά από τραπεζικές  καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού».

ΡΕΝΤΣΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ

 

Μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το αντικείμενο του επικείμενο δημοψηφίσματος έστειλε και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.