24 Ιουνίου, 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΠΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 
Στην εισαγωγή της επιστολής ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η εκτίμηση των θεσμών είναι ότι τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% για το 2016 και επομένως τα σχετικά μέτρα θα πρέπει να είναι ύψους 1,5% του ΑΕΠ για φέτος και 2,5% του ΑΕΠ για το 2016. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...
 


ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;

 

Στην τελική ευθεία φαίνονται να εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τετραμερή συνάντηση με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις επί της τελικής πρότασης.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας εψάλλη σήμερα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Παρέστησαν αρκετοί Μητροπολίτες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί από όλη την Μητρόπολη. 

Ο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

 

Ο επί παντός επιστητού κ. Αμβρόσιος ανάρτησε στο Ιστολόγιό του 22/6/2015, κείμενο διαμαρτυρίας συνοδευόμενο από επιστολή του προς άπαντα τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου μετά πόνου ψυχής όπως γράφει διαμαρτύρεται για το Συνοδικό Σύστημα της Εκκλησίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 
 ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Αρ. Πρωτ. 1989/Αθήνα 17 Ιουνίου 2015
γαπητά μου παιδιά,
  σημερινή μέρα μς θυμίζει πώς νθρωπος χει δικαίωμα νά πιλέξει γιά τόν αυτό του καταστροφικές πιλογές, πώς Θεός τόν πλασε τόσο λεύθερο πού νά μπορε νά ρνηθε κόμα ατό τό διο τό δρο τς ζως. Γιατί πιλογή τν οσιν δέν εναι τίποτα λλο πό τήν ρνηση το δώρου τς ζως.

ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

 

Το ΚΤΕΛ προσφέρει δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά των πιστών από και προς τη Μονή του Αγίου Γερασίμου για να παρευρεθούν  στις τιμητικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρόν Γεράσιμο Φωκά.  

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

 

ΣΥΝΟΔΙΚΗ   ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Παντ τ Χριστεπωνμ Πληρματι
τ
ς γιωττης ποστολικς κκλησας τς Κπρου.

Τέκνα ν Κυρί γαπητά,
ν ψει τς τοιμασίας π τ Βουλ τν ντιπροσώπων Νομοθεσίας γι τ ρύθμιση τς λεύθερης συμβίωσης τόμων, πιθυμομε ν καταστήσουμε σ’ λους γνωστς τς θέσεις τς κκλησίας π το θέματος ατο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των τελευταίων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα και μπροστά στο ενδεχόμενο της υπογραφής συμφωνίας.

ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΗΣ ΥΔΑΤΑ Η ΛΙΒΥΗ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ

 

Δυνάμεις της νόμιμης, διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης απηύθυναν προειδοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οποιοδήποτε σκάφος το οποίο εισέρχεται σε λιβυκά ύδατα χωρίς άδεια υπόκειται σε πιθανά αεροπορικά πλήγματα.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 700 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

To κύμα καύσωνα που πλήττει το νότιο Πακιστάν έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 700 ανθρώπους τις τελευταίες τρεις ημέρες, ιδίως στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, στη μεγαλούπολη Καράτσι, όπου οι αρχές έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τα νοσοκομεία.

ΣΤΑ 45,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ

 

Στα επίπεδα του Ιουνίου 2012 έχει επιστρέψει η κυκλοφορία τραπεζογραμματίων, μετά από τις αθρόες αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες.  Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μεγαλύτερο μέρος από τις εκροές των καταθέσεων αφορά σε μετρητά, τα οποία οι (πρώην) καταθέτες διακρατούν με τους όποιους κινδύνους τούτο συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – Ε.Ε

 

Πιστός στην πολιτική Θάτσερ φαίνεται να είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς όπως όλα δείχνουν, είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να προωθήσει τις συζητήσεις για την αναδιαμόρφωση των σχέσεων της Βρετανίας με την Ε.Ε αν και ξέρει καλά ότι το βασικό μενού στην «ατζέντα» είναι η ελληνική κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Το δύσκολο έργο στο εσωτερικό της Ελλάδας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς και τα νέα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Bloomberg.