23 Ιουνίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΑ 21 ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

 

1.Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική. Διαβάστε όλες τις προτάσεις ΕΔΩ....
 


«ΒΑΡΥ» ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2015-2016 ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Τελεσίγραφο έως την Τετάρτη το βράδυ έδωσαν οι ηγέτες της Ε.Ε στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων το οποίο θα πρέπει να έρθει άμεσα προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή. Οι δανειστές έδωσαν δύο 24ωρα σε κυβέρνηση και θεσμούς να εξετάσουν και να διαπραγματευτούν τις Ελληνικές προτάσεις, με στόχο να φέρουν την τελική συμφωνία σε ένα έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη το βράδυ.

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ

 

Εχθές το απόγευμα 4.15 μ.μ. υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Κυλλήνης το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. Το σκήνωμα υποδέχτηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιος και Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, μαζί με πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.  

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

REUTERS: ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Η σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με παράλληλο εξορθολογισμό του συστήματος εξαιρέσεων, περιλαμβάνεται στη νέα πρόταση που έριξε στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση, προκαλώντας την ικανοποίηση των δανειστών οι οποίοι έκαναν λόγο για «ποιοτικές προτάσεις» (Μισέλ Σαπέν) και «συμπαγείς θέσεις προς τη σωστή κατεύθυνση» (Πιερ Μοσκοβισί).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ FAZ: «ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ»

 

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις στο τέλος του μήνα θα καταβληθούν κανονικά δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης στην απαντητική επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία σε πρόσφατο δημοσίευμα της ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση στο τέλος του μήνα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις του Ιουνίου.

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: «ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ»

 

Η Ρωσία πιστεύει ότι οι δυτικές κυρώσεις είναι αβάσιμες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παρατείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016. «Μιλώντας για κυρώσεις, η αμοιβαιότητα είναι η βάση για τη δική μας προσέγγιση» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΝΤΑΡΕ ΣΕ CAPITAL CONTROL ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ

 

Ένας 49χρονος διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής για εξαπάτηση πελατών-καταθετών. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Δραματική τροπή για τον τουρισμό στη Λέσβο δημιουργεί το μεταναστευτικό και ιδιαίτερα τα τελευταία επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Όπως γράφει το lesvosreport.gr οι ακυρώσεις κρατήσεων πέφτουν «βροχή» ενώ το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου «Αzamara Jurney» με 1000 επισκέπτες το οποίο την τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία και θα προσεγγίσει την Κυριακή το λιμάνι της Λήμνου.