20 Ιουνίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών είναι το βασικό θέμα της επικαιρότητας εδώ και μήνες. Οι τόνοι ανεβαίνουν, και η αβεβαιότητα σχετικά με την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης έχει αυξηθεί. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, και είναι σημαντικό να έχουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τα βασικά σενάρια.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

 

Προς 
την Αυτού Μακαριότητα Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β’

 Α.Π. 2812 – 18/06/2015
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2015

"Μακαριώτατε, 
Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές για καλή ευόδωση της θητείας μου και για τους προβληματισμούς τους οποίους θέτετε υπόψη μου με την από 12/6/2015 επιστολή Σας.
Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς η επικοινωνία των πολιτικών λειτουργών με την Εκκλησία της Ελλάδας, με την οποία η ελληνική Πολιτεία συνδέεται ιστορικά και θεσμικά, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια πολίτες της Αλβανίας για να αναδείξουν τους νέους δημάρχους και τα νέα δημοτικά συμβούλια στους 61 δήμους της χώρας. Είναι οι πρώτες εκλογές που διεξάγονται με τη νέα διοικητική δομή της χώρας, που είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, κυρίως για τις σκοπιμότητες που - όπως ανέφεραν ηγέτες του - υποκρύπτονταν τόσο σε βάρος της αντιπολίτευσης όσο και της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

Τη Δευτέρα, οπότε και πραγματοποιείται η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παιχτεί η τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος, καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, θα επιδιωχθεί να βρεθεί λύση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ GAZPROM ΚΑΙ SHELL

 

Μια παγκόσμια στρατηγική συμμαχία δημιουργεί η Gazprom με τον ενεργειακό κολοσσό Royal Dutch Shell, που θα περιλάβει την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και θα επιτρέψει στη ρωσική εταιρία να διεισδύσει σε νέες αγορές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της στο Reuters.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ;


Την Δευτέρα 22 Ιουνίου συνέρχεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα. Στη Σύνοδο αυτή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποδείξουν ότι θέλουν πρωτίστως την Ευρώπη και να αποτρέψουν έτσι μια ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Και σ αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλει και η ελληνική κυβέρνηση, που άλλωστε αυτοπροσδιορίζεται ως «Ευρωπαϊκή Αριστερά».

EΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ραγδαίες είναι εξελίξεις μετά το χτεσινό, άκαρπο Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα. Προηγουμένως, ωστόσο, και συγκεκριμένα ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιχειρηθεί να κλείσουν τα περισσότερα ανοιχτά θέματα σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.