18 Ιουνίου, 2015

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

 

Αναφορά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στη Γερμανική βουλή υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Η κ. Μέρκελ στην ομιλία της στην Bundestag δήλωσε πως η Ελλάδα δεσμεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές, λέγοντας πως η υπευθυνότητα και αλληλεγγύη πάνε μαζί.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΒΛΕΠΟΥΝ" 7 ΣΤΟΥΣ 10

 

Συμβιβασμό με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας προβλέπει το 67,8% των ερωτηθέντων σε έρευνα της GPO.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Μέλη της χορωδίας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Η Κιβωτός του Κόσμου» επισκέφθηκαν χθες τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον της Budenstag ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και πως μια συμφωνία είναι ακόμη πιθανή. Σημείωσε, ωστόσο ότι η μπάλα είναι στα ελληνικά χέρια.

ΜΕΡΚΕΛ: ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την πρόθεσή της να κάνει "ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη" επανέλαβε για ακόμη μια φορά η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε πως "αυτές τις μέρες αφοσιώνομαι σε αυτό"."Συγκεντρώνω όλη μου τη βοήθεια στο να βοηθήσω ώστε οι τρεις θεσμοί να βρουν μαζί με την Ελλάδα μια λύση, μια πρόταση, με βάση την οποία θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Σε αυτό βλέπω την αποστολή μου.

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

 

Το ελεύθερο έδωσε το δικαστήριο του τουρκοκυπριακού καθεστώτος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στο ζεύγος Κοράι Μπασντογρουλτματζί και Τζινέλ Σενέμ Σουνέ, να υψώνουν όπου θέλουν την κυπριακή σημαία.

TO BLOOMBERG «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΟΥΓΚΙ – ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

  

Οι χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν το υψηλότερο κόστος δανεισμού εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τα ομόλογα που θα έχουν πιθανόν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, αν υπάρξει αθέτηση πληρωμής ελληνικού χρέους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

 

Από τότε που εμφανίστηκε το «νεο-οθωμανικό σχέδιο» του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης [ΑΚΡ] υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ερντογάν, το οποίο συμπίπτε με την αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ να διεξαγάγουν ανοιχτά τους πολέμους τους για να σπάσουν τη Συρία επειδή είναι ο κεντρικός κρίκος του Άξονα της Αντίστασης που περιλαμβάνει το Ιράν, το Λίβανο και την Παλαιστίνη, η Μέση Ανατολή έχει εισέλθει στην αναταραχή ενός δυνατού σεισμού με επαναλήψεις.