17 Ιουνίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο πλαίσιο των επαφών του προέδρου με τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες. Ο κ. Τσακνής αναφέρθηκε στο σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή και επεσήμανε πως «πάντα έβλεπα και τώρα με την θεσμική μου ιδιότητα θα παρακολουθώ στενά τον δραστικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

ΤΗΝ ΝΕΝΟΜΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Την νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, έδωσαν πριν από λίγο οι νέοι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας Γεράσιμος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος.

Πάρων στην διαβεβαίωση των νέων Μητροπολιτών ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστάσιος Κουράκης. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Ιουνίου, ενώ του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου την Πέμπτη 2 Ιουλίου.


ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της παρουσίασης των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους., προέτρεψε τον πρωθυπουργό να μην αποπληρώσει το «αμφισβητούμενο» χρέος, ή τουλάχιστον να «παγώσει» την αποπληρωμή του, ως την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου δημιουργίας και διόγκωσής του.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

 

Στην αποκάλυψη ότι οι δανειστές ζητούν την κατάργηση του ΟΓΑ προχώρησε ο Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, που μίλησε στον ΑΝΤ1 οι δανειστές απαιτούν την εξομοίωση των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη διακοπή της χρηματοδότησης των επικουρικών από την εισφορά των εργοδοτών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, δημοσιεύματα, σε διεθνή και εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, «τα οποία επικαλούνται δήθεν προτάσεις και σχέδια για περικοπές μισθών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων δαπανών που συνδέονται με την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΟΣΧΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου έγινε δεκτός ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο. Ο κ. Στανισλάβ Οσάτσι εξέφρασε εκ νέου σήμερα την ετοιμότητα της Ρωσίας να βοηθήσει όταν αυτό χρειαστεί στην επίλυση του Κυπριακού, υποδεικνύοντας ότι η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη του Κυπριακού και ιδιαιτέρως την τελευταία περίοδο με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και τη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας για επίλυση του προβλήματος.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

 

Τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί, πιθανότατα στην Κύπρο, κοινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα και Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Το ζήτημα συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, στη χθεσινή συνάντηση των κ.κ. Νετανιάχου-Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΘΕΤΙΚΗ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»

 

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αρνούμενος ταυτόχρονα ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 3,3 ΔΙΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

 

Μείωση κατά 3,3 δις ευρώ στα ανώτατα όρια δαπανών των υπουργείων και όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης προβλέπει η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους το 2016. Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία δίδονται οδηγίες σε υπουργεία και φορείς σχετικά με το ύψος στο οποίο θα πρέπει να κυμανθούν οι προτάσεις τους για το ύψος των δαπανών το 2016 συγκριτικά με το 2015.