16 Ιουνίου, 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ"

 

Πρωτ. 2813
ριθμ. Διεκπ. 1322

                                                                                 θήνσι 12 ουνίου 2015
Πρός
τόν
ξιότιμο κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
πουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας  καί νθρωπίνων Δικαιωμάτων
νταθα

ξιότιμε κ. πουργέ,

Μέ τήν ε
καιρία τς πρώτης πισήμου πικοινωνίας, σς εχόμεθα καλή πιτυχία καί εόδωση τς θητείας σας στό κρίσιμο καί πολυεύθυνο χαρτοφυλάκιο, τό ποο σς νέθεσε Πρόεδρος τς Κυβερνήσεως, π' φελεί το λληνικο λαο.

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης συζητούν το ενδεχόμενο μία έκτακτης συνόδου για το ελληνικό ζήτημα την Κυριακή, εν μέσω φόβων ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, η ιδέα μίας συνόδου ηγετών της Ευρωζώνης συζητήθηκε υποθετικά σε συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών τη Δευτέρα.

H ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Την άποψη πως όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ και να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα εκφράζει στο αμερικανικό Forbes ο Tim Worstall, υποστηρίζοντας πως τελικά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παρά πλεονεκτήματα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις κινήσεις που μελετά η κυβέρνηση θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα 14:00).

ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

 

Με τη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους εταίρους, ή ρήξης να έχει φουντώσει, επανέρχεται το θέμα του κατά πόσο θα ωφελούσε την Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή. «Το Βήμα της Κυριακής» ανοίγει αυτόν τον διάλογο μεταξύ ειδικών, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, αποκαμωμένος από τις μακρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και το τελεσίγραφο που τις συνόδευε, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο έσπευσε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου γιορταζόταν η επαναλειτουργία και επανασύσταση της κρατικής Τηλεόρασης, δύο χρόνια μετά το περιβόητο «μαύρο».

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Καταθέσεις ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ έχουν αποσύρει οι καταθέτες από τις ελληνικές τράπεζες μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Τραπεζικοί που επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν ότι ο ρυθμός της απόσυρσης καταθέσεων έχει αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν πρόκειται για bank run.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ

 

"Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος", είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, όπου φθάνει αύριο για διήμερη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως δήλωσε σήμερα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) η εκπρόσωπός του, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.