15 Ιουνίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Απλά και ταπεινά εόρτασε ο Μακαριώτατος τα ονομαστήριά του και τίμησε τον προστάτη του, στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Ιερωνύμου στη Ζάλτσα Βοιωτίας.

ΤΑ ΣΕΠΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ του Β΄

 
«Πας γαρ Αρχιερεύς εις το προσφέρειν δώρα τε και θυσίας καθίσταται». 
(Εφεσ. 8,3) και «Έχοντες παρρησίαν εις την Είσοδον των Αγίων» (Εβρ. 10-19).

Σήμερα 15η Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά τον Όσιο Ιερώνυμον, του οποίου το όνομα φέρει ο Αρχιεπίσκοπός μας ο οποίος σήμερα άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του. Με την ευκαιρία αυτή εόρτια υποβάλλουμε σεβάσματα και αγάπη προς το σεπτό πρόσωπό του. 

Η ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Ως μέγας Κανονολόγος ο κ. Σεραφείμ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται η εισπήδηση και ανάμειξη του οιουδήποτε Αρχιεπισκόπου επισκόπου (Μητροπολίτου η Πατριάρχου) σε οποιαδήποτε άλλη κατά τόπους Εκκλησία έξω από τα όρια της δικής του διοικητικής δικαιοδοσίας είναι πρόδηλο εκ πολλών ιερών κανόνων και ιδιαίτερα εκ του β' κανόνος της Β΄Οικουμενικής Συνόδου ο οποίος επιτάσσει, οι επίσκοποι «ταις υπερορίαις εκκλησίαις μη επιέναι, μηδέ συγχέειν τας εκκλησίας».

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΩΣ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή. Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. 

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ» ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 
Διαπραγμάτευση θρίλερ στην κόψη του ξυραφιού αλλά.....

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα, με τα κρίσιμα ορόσημα να εναλλάσσονται και τις δύο πλευρές να μοιάζουν αμετακίνητες μέχρι την τελική λύση. Αθήνα και δανειστές μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο προσκήνιο εξαιτίας της αποτυχημένης συνάντησης την Κυριακή στις Βρυξέλλες, διάρκειας μόλις 45 λεπτών, στο παρασκήνιο επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεννόηση τις επόμενες ημέρες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Εν όψει της αναλυτικής ενημέρωσης που πρόκειται να παρέχει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας η διαπραγματευτική ομάδα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έδωσε δύο στοιχεία για το αντικείμενο της διαφωνίας με τους εταίρους που οδήγησε στο ναυάγιο των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

† ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 

γιος ερώνυμος νήκει ες τν νδοξη χορεία τν μεγάλων Πατέρων τς νωμένης κκλησίας τν πρώτων αώνων. Γεννήθηκε τν 4ο αἰῶνα στ Δαλματία κ γονέων εγενν κα χριστιανν. Διδαχθες τ πρτα γράμματα ες τν γενέτειράν του πολ νωρς μετέβη δι’ γκυκλίους σπουδς ες τν Ρώμην.

ΤΟΜΑΣ ΜΑΓΕΡ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ LEHMAN BROTHERS

 

O πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank εκτιμά ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν μάλλον διαχειρίσιμη- υποστηρίζει όμως ότι η έξοδος από το ευρώ θα είχε δυσάρεστες συνέπειες για τους Έλληνες.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

Σε διασταύρωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών με τα εισοδήματα τα οποία δηλώνουν στην εφορία σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την άμεση είσπραξη των φόρων που αναλογούν στα αδήλωτα εισοδήματα.

DBRS: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο καναδικός οίκος DBRS επιβεβαίωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο "CCC" διατηρώντας το outlook αρνητικό. Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, αυτή η επιβεβαίωση ακολουθεί την υποβάθμιση της Ελλάδας από το "B", στην οποία είχε προβεί στις 15 Μαΐου.

Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Με αφορμή την παραίτηση του πρώην Διευθυντή Επικοινωνίας, κατόπιν του ελέγχου που σύμφωνα με δημοσιεύματα διατάχθηκε από τον υπουργό κ. Νικολούδη, η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ διαβεβαιώνει το κράτος, τους λοιπούς μετόχους και καταναλωτές πελάτες της, ότι το θέμα των κονδυλίων των διαφημίσεων και κατανομής τους σε ΜΜΕ θα διερευνηθεί διεξοδικά από τους θεσμούς και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της επιχείρησης που λειτουργούν στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1.800 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

Στον Πειραιά από τη Λέσβο έφτασαν το πρωί της Κυριακής περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι, αφού έφτασαν στον Πειραιά, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. Η μεταφορά των μεταναστών έγινε με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς.