14 Ιουνίου, 2015

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Αν και η Ευρώπη θεωρεί πως είναι, μέσω της ΕΚΤ, οχυρωμένη απέναντι σε μία ελληνική χρεοκοπία, δεν πρέπει να είναι τόσο σίγουρη, ειδικά εάν κατέρρεε παράλληλα η Deutsche Bank – ενώ η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην παίζει ανεύθυνα με τη φωτιά. «Δυστυχώς στη ζωή δεν φτάνει να έχει κανείς το δίκιο με το μέρος του εάν δεν διαθέτει την ικανότητα, τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να το διεκδικήσει με επιτυχία».

H απλή λογική, σύμφωνα με την οποία μόνο εάν η οικονομία σταθεί στα πόδια της και αρχίσει να αναπτύσσεται, θα μπορεί να πληρώνει η Ελλάδα τα χρέη της, δεν γίνεται αποδεκτή από τους δανειστές – οπότε φαίνεται να μην ενδιαφέρονται ούτε για τη διάσωση της χώρας μας, ούτε για το ευρώ, ούτε για τα χρήματα που μας δάνεισαν, ερήμην τους φυσικά, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Διαβάστε την συνέχεια εδώ......
 


ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

“Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα για τις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ),του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ

 

Με γνώμονα την ανακούφιση όσων  συνανθρώπων προσπαθούν να επιβιώσουν μόνοι και ξεχασμένοι στις δυσχερείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες του σήμερα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζει την «Αποστολή» στήριξης και βοήθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.

ΟΙ ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΟΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Νο 2

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2. Επίσης, προφυλακιστέοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν...και οι  δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος και Γ. Ασλάνης.

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, στην εναρκτήρια τελετή των οποίων παρέστησαν.  Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών βρέθηκαν κυρίως θέματα ενέργειας και η Συρία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο διήμερο, καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη ίσως και η τελευταία πράξη των δραματικών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς, που μετρούν πια πέντε μήνες. Πηγές τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την πλευρά των δανειστών εκτιμούν ότι η συμφωνία θα έχει κλείσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
(Ματθ. δ΄ 18-23)

ΡΟΧΑΝΙ: ΔΥΝΑΤΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα μπορούσαν να παραταθούν πέραν της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου αν οι παγκόσμιες δυνάμεις θέσουν νέα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε το Σάββατο ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της. Από ελληνικής πλευράς βρίσκεται ήδη στην έδρα της επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ

 

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να εξαγάγει συμπεράσματα από την κρίση της Ελλάδας και να προετοιμάσει την Ευρώπη για αντίστοιχες καταστάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν μελλοντικά.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ «ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΣ

 

Επίλεκτοι σκοπευτές της αστυνομίας τραυμάτισαν ή σκότωσαν τον ύποπτο που πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύκτας μια «θεαματική» επίθεση εναντίον της έδρας στης αστυνομίας του Ντάλας (Τέξας, νότιες ΗΠΑ), ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Ντέιβιντ Μπράουν, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.