13 Ιουνίου, 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRISI: ΣΤΟ 8% ΕΠΕΣΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

 

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε από 10 έως και 12 Ιουνίου σε δείγμα 1.108 ατόμων. Όπως καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αφενός την απογοήτευση και την ανασφάλεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών - 7 στους 10 - λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας και της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς έως σήμερα. 

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, με την ελληνική κυβέρνηση να αποστέλλει σήμερα Σάββατο αντιπροσωπεία η οποία φέρει την νέα πρόταση της Αθήνας στους δανειστές, στοχεύοντας στη γεφύρωση των διαφορών. Από πλευράς των δανειστών, μεταβαίνουν στην πόλη κλιμάκια της ΕΚΤ, αλλά και του ΔΝΤ, το οποίο είχε αποχωρήσει από το τραπέζι του Brussels Group. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, του κλιμακίου του ΔΝΤ ηγείται ο Πόουλ Τόμσεν.

ΤΑΦΗ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

 

Τ θέμα «ταφ καύση τν νεκρν» ξ  πόψεως κκλησιαστικς χει βάση στν λη χριστιανικ διδασκαλία περ νθρώπου γι τν ρχή, τ τέλος κα τ μετ π’ ατό. νθρωπος, κατ τν βιβλικ θεώρηση, εναι ψυχοσωματικ νότητα ποτελουμένη π δύο συστατικά, τ σμα κα τν ψυχή. Τ δύο ατ συστατικά, εθς μα τ δημιουργί ατν π το Θεο κατ τν πλσιν το νθρώπου συνεδέθησαν σατν κα νώθηκαν ρμονικ σ  διάσπαστο στν πίγειο βίο το νθρώπου νιαο σύνολο, διαλυόμενον μόνον κατ τν θάνατον ατο

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μία ακόμα ηχηρή παρέμβαση στο θέμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές ήρθε από το Iskra.gr, τον δικτυακό τόπο που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πιστωτές στέλνουν τελεσίγραφα και η ελληνική κυβέρνηση αντιπροσωπείες» είναι ο τίτλος του κειμένου που ανέβηκε το Σάββατο.

ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ 1,7 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Κοιτάσματα αξίας άνω του 1,7 τρισ. ευρώ «κρύβονται» σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Νίκου Λυγερού. Σε διάλεξη που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο κ. Λυγερός υποστήριξε πως μόνο το δεύτερο κοίτασμα αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας για 450 χρόνια.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

 

Η εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit», με τίτλο «O Aλέξης Τσίπρας αισθάνεται πολύ ασφαλής» γράφει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει πως η υπόλοιπη Ευρώπη θα κάνει τα πάντα, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit). Ίσως όμως να κάνει λάθος».

S&P: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΣΕ «ΑΡΝΗΤΙΚΟ» ΤΟ OUTLOOK ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

 

Σε «αρνητικό» υποβάθμισε το outlook (προοπτικές) της Μεγάλης Βρετανίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αναθεώρησε σε «αρνητικό» από «σταθερό» προηγουμένως, το outlook της βρετανικής αξιολόγησης.

H ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

 

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ απείλησε και πάλι σήμερα ότι η χώρα του θα σταματήσει να εξυπηρετεί το τεράστιο εξωτερικό χρέος της εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωσή του, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο είναι αναγκασμένο να καλύπτει τις ανάγκες που ανακύπτουν λόγω των συγκρούσεων στις ανατολικές, αυτονομιστικές περιοχές.

ΠΓΔΜ: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Εξηγήσεις από τον ομόλογο του Ντιμίταρ Μπόκοφ ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των Σκοπίων, να μπλοκάρει την απόσυρση των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ.