12 Ιουνίου, 2015

ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΑ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΝΕΑ NAVTEX

 

Αντιμέτωπη με νέα προσπάθεια της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο βρίσκεται η Αθήνα, καθώς μετά από ένα μπαράζ προκλήσεων, αιφνιδιαστικά χθες η Τουρκία επανήλθε δεσμεύοντας για ασκήσεις μεγάλη περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου για το διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ

 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της ξαναρχίζουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό, δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Culture ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την αποχώρηση από τις συνομιλίες, αλλά όχι τη διαπραγμάτευση, του ΔΝΤ. Όπως είπε, έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης. 

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Ραγδαία αύξηση που φτάνει το 290% σημείωσαν οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ίδρυσαν και λειτουργούν από κοινού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τρεισήμισι χρόνια της λειτουργίας του (2012-2015). Συγκεκριμένα το 2012 δέχθηκε 5.500 επισκέψεις ανασφάλιστων πολιτών, 12.000 το 2014 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το 2015 οι επισκέψεις θα φτάσουν τις 16.000.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ECONOMIST

 

H μεγαλύτερη ανησυχία δεν έγκειται στο αν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά στο τι θα συμβεί την επόμενη μέρα της συμφωνίας, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του Economist Intelligence Unit Robin Bew, αποτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα. Κατά τον Robin Bew, ο κίνδυνος είναι ξεκάθαρος.

ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ


ΘΕΜΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ

ΟΜΙΛΙΑ:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κολλέγιο του St Anthony’s για την πρόσκληση, αλλά και την πολύχρονη συνεργασία μας. Πριν από 15 χρόνια, σε αυτόν το χώρο, ξεκινούσαμε με την Καλυψώ Νικολαΐδη, το πρώτο σεμινάριο που έγινε συνολικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία ακόμη και μέχρι την 18η Ιουνίου αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την Παρασκευή. Ο ίδιος τόνισε: «Συμφωνία θα υπάρξει διότι χρεοκοπία της χώρας μας δεν συμφέρει ούτε εμάς, ούτε τους δανειστές μας. Έτσι όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η οικονομία αν πάθει κάτι ένας κρίκος της δεν μπορεί να μη γίνει κακό στο σύνολό της».

ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Την επιστροφή της ψυχροπολεμικής εποχής επιβεβαιώνουν τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται τόσο από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ όσο και από τη Ρωσία. Η ένταση ανεβαίνει ακόμα περισσότερο με την ανταλλαγή κατηγοριών για αύξηση των πυραυλικών δυνάμεων.

Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

Η διπλωματία της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι αναγκάζουν το Κίεβο να συνεχίζει τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, ενώ παράλληλα προέτρεψε την Ουάσινγκτον να εφαρμόσει πλήρως τη διμερή συνθήκη για την εξάλειψη των πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ 5 ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ... 175 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

 

Οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε θα μπορούν από την επόμενη εβδομάδα να ανταλλάξουν τα τετράκις εκατομμύρια δολάρια που διαθέτουν στους λογαριασμούς τους και να λάβουν το ισοδύναμό τους σε μερικά δολάρια ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε καταργεί το άχρηστο εθνικό νόμισμα της χώρας.