11 Ιουνίου, 2015

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

 
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ  ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ  ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Άρθρο 1. Σύσταση. Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΤΟ 53% ΚΡΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 54% ΦΟΒΑΤΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

 

Αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση το 53% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, την ώρα που 8 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προτιμούν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας (44,2%).

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ

 

Από σήμερα θα αρχίσει να γράφεται η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών η οποία συμφωνήθηκε επί της αρχής κατά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρ. Ολάντ. Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα γυρίσουν ξανά στο τραπέζι των τεχνικών διαπραγματεύσεων προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος αφού το γενικό περίγραμμα έχει ήδη δημιουργηθεί.

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

 

Ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg για συμβιβαστική πρόταση από το Βερολίνο, το ξαφνικό ραντεβού Γιούνκερ - Τσίπρα και η επιβεβαίωση ότι η τριμερής με Μέρκελ και Ολάντ θα γίνει το βράδυ, άλλαξαν το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Μια συμφωνία με την Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

O ΣΟΙΜΠΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Σχέσεις οργής, σχέσεις ψυχρών πολιτικών σκοπιμοτήτων ή σχέσεις δογματικών ιδεοληψιών και ηγεμονικών προσωπικών συνδρόμων; Οι γερμανοί και ευρωπαίοι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να «στοιχηματίζουν» ότι πρόκειται για ένα σύμπλεγμα και των τριών εκδοχών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι επίκειται η συμφωνία με τους εταίρους, η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει στην επιλογή της ρήξης. Στο διαδικτυακό τόπο iskra, που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπό τον τίτλο «Στις κρίσιμες ώρες απαιτούνται ριζοσπαστικές επιλογές», προβάλλεται η δημοσκόπηση της Marc, υπό το πρίσμα του ποσοστού των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ της ρήξης, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν τη συμφωνία.

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Θετικούς ρυθμούς κατέγραψε η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2015, έπειτα από 14 συνεχόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

ΠΑΚΕΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

 

Πακέτο φορολογικών αλλαγών σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία επιδιώκει να τροποποιήσει σειρά σημείων που δημιουργούν σήμερα αδικίες εις βάρος των φορολογουμένων.

† ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

 

Ο Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (κοσμικό όνομα Валентин Феликсович Войно-Ясенецкий, Βαλεντίν Βόϊνο-Γιασενέτσκι) είναι άγιος της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας. Ήταν Καθηγητής - Χειρούργος. Γεννήθηκε το 1877 στο Κέρτς της Κριμαίας. Παντρεύτηκε τη νοσοκόμα Άννα Βασιλίγιεβνα με την οποία απέκτησαν 4 παιδιά. Σε ηλικία 38 ετών έχασε τη σύζυγό του από φυματίωση. Δεν ξαναπαντρεύτηκε, και επισκεπτόταν τον τάφο της συχνά όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες της ταραχώδους ζωής του.

ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δέχτηκε σήμερα νέες πιέσεις να επιτρέψει στους βουλευτές και τους υπουργούς του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιήσει με το ερώτημα της παραμονής ή μη στην Ε.Ε.