10 Ιουνίου, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

 

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής. Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε το πρωί στο Δίστομο συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ Γεώργιος, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 

Μακαριότατε, η αναφορά που κάνατε για τη ΔΔΟ ήταν ότι αποτελούσε μια ρατσιστική λύση. Σήμερα γιατί έχετε αλλάξει ρότα;

Προσωπικά θεωρώ την ομοσπονδία εφαρμοζόμενη σε μεγάλα κράτη, διότι είναι ένα είδος αποκέντρωσης. Για τα μικρά κράτη δεν εξυπηρετεί. Επειδή όμως όλος ο πολιτικός κόσμος, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, δέχθηκαν την ομοσπονδία, η Εκκλησία δεν επιθυμεί να διαιρεί τον κυπριακό λαό. Γι’ αυτό κάνει αυτήν την υπέρβαση να συνεργαστεί μέσα σε αυτό το πνεύμα της ομοσπονδίας. Αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει καθαρή ομοσπονδία. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ...
 


ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, η ελληνική πλευρά συνεχίζει την προσπάθεια να βρει κοινό τόπο στις διαπραγματεύσεις χωρίς να υπαναχωρήσει πολύ περισσότερο από το αρχικό σχέδιο που παρέδωσε στους δανειστές.

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

 

Κορυφώνονται σήμερα, Τετάρτη, οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 71 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην Ελλάδα από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας είναι «Μνήμη Πένθος - Ελπίδα».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

 

Η ελληνική κυβέρνηση κάλυψε την μισή απόσταση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και περιμένει από τους θεσμούς να καλύψουν την άλλη μισή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα πρότεινε πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% για το 2015 και 1,75% για το 2016. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Οι προτάσεις κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο / απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες, σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται στην αναζήτηση στρατηγικής, που θα του επιτρέψει να εξέλθει του πολιτικού αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει.

ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

 

Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί εδώ και μερικές ώρες στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου – δύο ημέρες μετά τις εκλογές και την είσοδο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στη Βουλή - δολοφονήθηκε από αγνώστους στέλεχος του ισλαμιστικού ακροδεξιού κόμματος Huda-Par, το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις μίσους με το φιλοκουρδικό Κόμμα. 

GAZPROM: «ΠΕΦΤΟΥΝ» ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ TURKSTREAM

 

Στο τραπέζι προς υπογραφή έχει πέσει η συμφωνία του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom με την Τουρκία, για την κατασκευή του αγωγού TurkStream στα τέλη Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ

 

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2015 διαμέσου της Μεσογείου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR), κάνοντας λόγο για μία "δραματική αύξηση" των αφίξεων στη νότια Ιταλία και στην Ελλάδα.