08 Ιουνίου, 2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

κκλησία τς λλάδος πρέπει να παιτήσ τν πλήρη Ατοκεφαλία τς π τν Πανορθόδοξον Σύνοδον. Δεν εναι θεοπρεπς νά λειτουργ τ Πατριαρχεον Κωνσταντινουπόλεως ς Πολιτικς Μοχλς γεωπολιτικν νακατατάξεων ες βάρος τς λλάδος, ταν – μάλιστα – λλάδα ποτελε κα τν μοναδικ οκονομικ πηγ το Πατριαρχείου!

«ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΚΥΠΡΟΣ» ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Λογαριασμός λύσης 33 δις ευρώ και 5 δις για την Αμμόχωστο - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης δίνει ελπίδες για επάνοδο της ευημερίας σε μια ενωμένη Κύπρο. Φρούδες ελπίδες ή μια νέα πραγματικότητα;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο. Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σήμερα ενώ το απόγευμα, ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Hans Boeckler, σε εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ: ''ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΜΑ'' (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Θέση στις πολιτικές εξελίξεις πήρε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, aπό την Λιβαδειά όπου βρέθηκε το πρωί, για τις εκδηλώσεις μνήμης του Μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου όταν ρωτήθηκε από τον Θανάση Μερτζάνη πως οι δανειστές ζητούν αίμα, εμείς τι πρέπει να δώσουμε, ο Μακαριώτατος απάντησε με νόημα πως πρέπει να δώσουμε πνεύμα. 
 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Να δώσουμε πνεύμα... από LAMIASTARGR


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΑΛΕ "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΟΝ ERDOGAN

 

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου μπορεί να θεωρηθεί ως “η αρχή του τέλους της εποχής Erdoğan” στη γειτονική Τουρκία. Όχι μόνο διότι το κόμμα που συνίδρυσε ο νυν πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας απώλεσε την αυτοδυναμία μετά από 13 χρόνια στην εξουσία, αλλά και γιατί το αποτέλεσμα το χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο Tayyip Erdoğan, που καθ' υπέρβασιν του συνταγματικού του ρόλου είχε αναδειχθεί σε πραγματικό επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των κυβερνώντων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου, επαναφορά πρυτανικών συμβουλίων στα ΑΕΙ και φοιτητών στα εκλεκτορικά σώματα, επιστροφή των «αιώνιων» φοιτητών και υποχρεωτική ανάδειξη νέων πρυτάνεων το 2016 προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για το υπουργείου Παιδείας που θα δοθεί σε λίγες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.

ΑΝΑΚΟΝΩΘΕΝ

 

Σχετικά με την απόφαση της Εκκλησίας της Σκωτίας για το ενδεχόμενο χειροτονιών των συναψάντων σύμφωνο συμβίωσης εκπροσώπων των σεξουαλικών μειονοτήτων και της Ενωμένης Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γαλλίας για το ενδεχόμενο ευλογίας των ούτως λεγομένων «ομοφυλοφιλικών ενώσεων».

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ»

 

«Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί - από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Δεν παραβιάζει το Σύνταγμα σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας  η  διαθεσιμότητα και η κινητικότητα που είχε επιβληθεί στους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ, κ.λπ. το 2013.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΑΪΟΥ

 

Ένας στους τρεις μεγάλους επενδυτές αναμένουν μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της ακολουθούν άσχημο δρόμο. Σύμφωνα με γκάλοπ που δημοσιεύουν οι Financial Times, από τους 78 θεσμικοί επενδυτές που ερωτήθηκαν, ανάμεσα σε αυτούς τράπεζες, συνταξιοδοτικών ταμείων και διαμεσολαβητών της αγοράς, το 34% πιστεύει πως η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη πριν από το τέλος του επόμενου Μαΐου.

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 16 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν εξερράγη βόμβα σε ζωοπανήγυρη στην επαρχία Μπόρνο στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές και στρατιωτικές πηγές.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ»

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε σήμερα να προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι - ως είθισται - δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.