05 Ιουνίου, 2015

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Για ακραίες θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση κάνουν λόγο πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ το βράδυ της Τετάρτης. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουν οι ίδιες πηγές ότι οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν ανταποκρίνονται στις αλλαγές που είχαν γίνει αποδεκτές από το Brussels Group.

ΤΟ ΔΝΤ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ» ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ

 

Φωτιά στη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών βάζει το κείμενο με τις προτάσεις των δανειστών, με το οποίο στην πραγματικότητα απαιτούν μέχρι την 1η Ιουλίου η Αθήνα να έχει ψηφίσει στη Βουλή όλα τα μνημονιακά μέτρα που δεν υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Ενημέρωση της Βουλής για την ελληνική πρόταση και τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι αυτό το οποίο επιδιώκει η κυβέρνηση με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή στη Βουλή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στο σημείο που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις, «το δίλημμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι κακή συμφωνία ή χρεοκοπία», δήλωσε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δίνει την εντύπωση πως είναι «ασκέρι και όχι κόμμα».

«ΤΟ MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ»

 

Στην παραδοχή ότι το «email Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο» προχώρησε σε πρωινές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχoλιάσει το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι πιστωτές στον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΤΟ ΙΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 160 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Το ποσό των 160 εκατ. ευρώ θα μεταφέρει στον κοινό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) η διοίκηση του ΙΚΑ.

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ Η G7 ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η Ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) θα μπορούσε να μακροπρόθεσμα να υποδεχτεί και πάλι στους κόλπους της τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, διαφοροποιούμενος από τη στάση που τηρεί μέχρι σήμερα η καγκελάριος της χώρας, Άγγελα Μέρκελ.

Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΑΓΕΙ 1.500 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

 

Περίπου 1.500 παιδιά έχουν απαχθεί από τα τέλη του 2014 στο Καμερούν από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που τα χρησιμοποιεί είτε για διάφορες εργασίες είτε ως μαχητές, αποκάλυψε σήμερα η συντονίστρια του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά θέματα στη χώρα αυτή, Νατζάτ Ροσντί.